HAİNLİK, Anıl ONAT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 11.03.2016


        Cahillik ve aklı kullanmamak, kişileri, toplumuna, milletine, devletine, vatanına ve dinine öyle zararlar yaptırır ki, kötülük demek cılız kalacağından, buna hainlik demek daha uygun olur.

        Allah’ın verdiği bir akıl nimetine sahip değil miyiz? Neden kullanılmıyor? Bir parmak hareketi ile her bilgi önümüze gelmiyor mu? Öğrenmenin önünde ne engel var?

        Halifelik getirme ve din devleti kurma, hayali çabaları gözden kaçmamaktadır. Necip Fazıl’ın bile, yıllarca hapis yatmasına sebep olan “Hizbüttahrir” teşkilatı konuşuluyor. Emperyalizmin standart oyunu. İşid, Taliban, El kaide gibi. Beğeni kazanırsa sahneleniyor. Aksi halde atılıyor veya dondurulup, başka zaman ve şartlara saklanıyor.

        Din nedir? Hilafet nedir? Tarih içinde bunların anlaşılması ve uygulanması nasıl oldu? Bu kavramlar hangi amaçlara nasıl hizmet etti? Bunları biliyorsanız, “Müslüman’ım diyenlerin yüzyıllardır birbirini kesmesini açıklayın. Halifeliğin saltanata değil, dine hizmet ettiğini yüksek sesle söyleyin.

        Bilgili(!) ve yetkili kişilerden çıkan birkaç görüşü paylaşalım; Kuran’ın yalnız başına, İslam’ı yaşamaya yetmeyeceği, Eshabı Kiramı (Elçiyi görmekle şereflenen 124 bin kişi) sevmeyenin kafir olacağı, savaşta yüzüstü bulunan cesetlerin kafir, arka üstü yatanların Müslüman olacağına hükmedilir. (Müslüman ölürken sonsuzluğa bakacağından). Eşi ile cinsel ilişkide, Mürşit düşünürse, evlat hayırlı olur.

        Şu bilgilere bakmadan, büyük laflar etmeyin. Allah bize, cehalet ve ahmaklığı mı emretti? Bu düşünceler Müslüman olduğumuzu mu gösteriyor?

         İslam adına yapılan ve söylenen ne varsa (Hadisler dahil), Kuran’a uyuyorsa kabul edilir. İslam, bu Kitaptır. Kıyamete kadar insanlığa rehberdir. O’na noksanlık yüklenemez. 124 bin kişi içinde her çeşit insan vardır. İnsanlara kutsallık yüklemek ise, bu dinin dışıdır. İlk saltanatı, zulümle kuran Muaviye kastediliyor ise, orda söz biter. Cesetlerden kafiri tanıyan düşünceye sorsak, acaba yan yatmış olanlar münafıklar mı olur? İslam, insan yapısı değildir. Elçiden başka önder tanımaz. Tasavvufun, başka dinlerden ithal, ayrı bir din olduğu artık öğrenilmelidir.

         Hedefimiz, Müslüman olmak olmalıdır. İslam’ın dışı yani Kuran’ın dışı; cehalet, gaflet, ahmaklık, hüsran ve de hıyanettir.

Tarih: 11.03.2016 Okunma: 733

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?