BİR İSİM VER, Anıl ONAT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 12.02.2016

          Bir isim ver ki; senin arzularını, zayıflıklarını, neyi nasıl yapabileceğini, nelere teslim olacağını, kimlerin arkasına takılacağını, şeytanla yakınlığını, doğruyu veya eğriyi nerede arayacağını, nelere isyan ettiğini, neleri kendi mülkün sandığını, sana verilenden verip vermeyeceğini, hayatındaki tanrı sayısını, aklını neye nasıl kullanacağını, neleri yol gösterici kabul ettiğini, güç (kudret) denince neleri hatırladığını, gözlerinin ne için yaş döktüğünü, iyiliği karşılıksız mı yaptığını, karşılığını kimden beklediğini, makam (çıkar, güç) edinmek için neler yapabileceğini, böyle şeylerin senin şeref (dürüstlük) anlayışının önünde mi olduğunu, doymayan egonun saltanatının sonunu, gelecek deyince ne anladığını, kimin karşısında eğileceğini, vicdan taşıyıp taşımadığını, insanlıktan ne anladığını, ahlakı ne olarak gördüğünü, dini fantezi mi yoksa hayat olarak mı gördüğünü, dini uygulamanın (namaz, ömre, türban) çerçevesinde olup olmadığını, emanete hıyanet edip etmeyeceğini bilsin.

          Bu isim, sana bu hareket serbestliğini vermiş olan, yaratıcındır. Onu elle tutamaz, gözle göremezsin ama kitabını alıp okuyabilirsin. Orada “size indirilene uyun, ondan başka önderlerin ardından gitmeyin. Bunu aklınızda ne kadar az tutuyorsunuz.” denmektedir.

          Uymak için bilmek gerek. Demek ki biz indirileni bilmek zorundayız. Önderler ancak, indirilene uyarsa kendilerine uyulabilir.

Tarih: 12.02.2016 Okunma: 736

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?