KAOS, Anıl ONAT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 06.01.2016

 

           Ortalık toz duman. “Müslüman”, Allahın verdiği isim. Müslüman olduğunu söyleyen kişiler, gruplar, cemaatler ve devletler birbiri ile savaş hali yaşıyor. Bundan da vazgeçtik bu grup ve cemaatler kendi içlerinde dahi mücadele halinde.

             Hepsi Kuran’a inandığını, Kuran Müslüman’ı olduğunu ve Kuran’a uygun hareket ettiğini söylüyor ve diğerlerini (menfaat düşkünü, yalancı, ahlaksız, cahil, sapık, hain, ajan, islam düşmanı veya kafir) sıfatlarından bir veya birkaçı ile suçluyor.

            Merhamet ve akıl sahibi bir gayri müslim sizlere “Ey Allahın dininde olduğunu iddia eden kişiler!  Görmez misiniz? Eğer Allah  fırsat verse hepiniz birbirinizi öldürecek ve buna ibadet diyeceksiniz. Allah böyle bir din indirmeyeceğine göre, sizlerin yapması gereken: içinde bulunduğunuz dinden  bir an  önce, acilen çıkıp , sıfırdan başlıyarak, yeni ve doğru bir din arayışına girmenizdir” dese yanlış mıdır ?

                Hanımlar beyler lütfen! Tefrikayı (ayrışmayı,gruplaşmayı, partileşmeyi) yasak eden bir kitabınız yok mu ? Bu Kitap bu kadar zor mu anlaşılıyor? Ne olur bu Kitabın yazdıklarını SİZ anlamaya, öğrenmeye çalışın. Başkalarının  anladığı ve anlattığının bizi bu noktaya getirdiğini görün. Allahın bu Kitabı senin anlayışına göre, sana indirdiğini bil. Muhatap sensin, sorumlu sensin.

               Ameldeki, itikatdaki mezhepleri, ehli sünnet, Şiilik, Sünnilik , Hanefi, şafii, vehhabilik, selefilik, tasavvuf’u Kuran’da ara bakalım!

                 Din diye kabul ettiğin şey için, “Bize bilenler böyle öğrettiler, büyüklerimizden böyle gördük” şeklinde bir savunma yapamayacağını Kuran sana öğretir.

Tarih: 06.01.2016 Okunma: 731

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?