SİYASET AHLAKI, Anıl ONAT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 03.01.2016


          İnsanoğlu genelde nasihata muhtaçken, öğreneceği çok şey varken, kendi kendine asla yetmezken, çocukken muhtaç,  gençken muhtaç, yaşlıyken zaten muhtaç. Yani zayıf yaratılmış bir yapıya sahip olmasına rağmen tenkit, yol gösterilmesi, tavsiye, ikaz ve karşı çıkmaktan( muhalefet) hiç hoşlanmaz. Kısaca elinin üstünde el, sözünün üstünde söz istememenin yanında,  nankörlük , yılmayan hırs ve doymayan azgınlıklar sahibidir.

 

          İlahi Yolun öğreticileri olan Peygamberler insanlara sahip olmaları gereken ahlakı gösterdiler. Firavun da kendi ahlakını ortaya koydu. Seçme hakkı insana aittir.

 

           İlahi Ahlaktan nasibi olan siyasilerin halkına “ İlahi adalet, bana benim hesabıma ilaveten sizin hesabınızı da mutlaka soracak, yani üzerimde sizlerin hakkı var. Benim tenkit edilmem, ikaz edilmem, bana yol gösterilmesi, hatamın düzeltilmesi, benim sizin üzerinizdeki hakkımdır.” diyebilmek

 

            İşte herkesin yükünü bilmesi, yükümlülüğünü bilmesi yani İlahi Ahlakı bilmesi ve tanıması budur. Bu da Rabbini bilmesidir. İlahi yolda edebiyat geçersizdir.

 

            Eğer senin halkında, insana has olan bilginin yerini cehalet almışsa, etrafına duyarsız, güç ve menfaate tapar hale gelmişse ne olacak?

 

            Eğer senin halkın; Yaradılış amacına uyan, yaşamdaki düşünce, inanç ve davranışın nasıl olması gerektiği ilmini (Kuran İlmi) öğreten, aklın kullanılması, (ilme eriştirici olan ) araştırmanın emrini içeren ve de onsuz her şeyin hiç ve anlamsız olacağı (ahlakı) emreden Yüce Kitabı, yalnız göze hitap eder şekilde, beyinle ilişkisi kesilmiş, duvara çivilemiş ise, konuşulacak ve yazılacak şeyler bitti gibi gelir.

             

         Ama öyle gelmemelidir. Çünkü Allah tan ümit kesilmez. (O) dilerse, dilediği için yalnızca “ol” der. Ayrıca doğru bildiğiniz şeyleri yazmak, yapmak ve söylemek bizim kul olarak önemli görevimizdir. Yapılanın karşılığı Allah’ın dilediğini yapmasıdır. Biz ona karışamayız. O bizi aşar.

 

             Ancak unutulmamalıdır ki siyasetçiler, halkının cehaletinden de, ahlak seviyesinden de (İlahi mahkemede ) birinci derecede sorumludurlar.

 

            Mevla görelim neyler?

 

            Neylerse güzel eyler!

Tarih: 03.01.2016 Okunma: 680

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?