BARİ MEKKE'Yİ KAPTIRMAYALIM! Servet AVCI

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 11.10.2015



Servet AVCI

Hac'daki faciayı duyar duymaz gözleri parlamıştı bizimkinin... Sarılmıştı twitter'a: "Böyle olmaz. Organizasyonu bize versinler, biz yapalım artık..."

Aslında haksız da sayılmazdı, çünkü bunlar 'organize işler'i iyi bilirlerdi!.. Sadece Kâbe'nin olduğu yer değil, Arafat, Mina derken Medine'ye kadar, tek celsede bir imar geçirilir, bütün Arap yarımadası 'parsel parsel' halledilebilirdi!..

Öyle bir hallederlerdi ki kutsal toprakları, Ebrehe'nin filleri çırak çıkardı, Ebabil bulamazdık!.. Düşünsenize ilk iş Kâbe'nin altına ve etrafına, gelirinin az bir kısmı 'spor kulübümüz'e, büyükçe kısmı ise buharlaşmak üzere otoparklar kurulurdu!..

Zemzem kuyusu özelleştirilse ve su saati takılsa fena mı olurdu? Sayaç işi yandaşa verilse, o da 'din kardeşliği' dayanışması içinde televizyonunu ve diğer imkânlarını sonuna kadar açsa!.. Ayrıca şeytan taşlama da ücrete bağlansaydı meselâ!.. Hira mağarasının etrafına turistik tesisler için ihale açılsa, ihaleyi 'belediyeden şişmiş' göbekli müteahhit alsa ve ismi Lebbeyk olan tesisler kursa!..

*****

Nerede bir bereketli toprak varsa oraya AVM kurmak şarttır bunların ticarî mezhebinde!.. Galaksinin en büyük AVM'si açılsa Kâbe'nin hemen dibine!.. Böylece o koca Aziz Petrus meydanında ticaret nâmına hiçbir şey yapmayan, bir din kardeşine sucuk-döner büfesi dahi açtırmayan Vatikan'a hava basılmış olmaz mıydı?… Ahh ahh, Ağlama Duvarı bunlarda olaydı da Yahudiler görseydi o müteşebbis ruhu!.. Rothschildlerin dili dışarıda kalırdı!.. Gökten 'kudret helvası' gibi para yağardı!.. Hindistan'daki 'kutsal' Ganj nehri bunların eline geçse, ilk işleri arka arkaya HES dizerek, 'din-i mübin'e hizmette kullanacakları para kazanmak olurdu!.. O kadar mümin, mücahit, muvahhit ve müteahhittirler yani!..

Bir de Hac dönemi reklâm ve organizasyon parası hacılardan çıkmak üzere 'shopping fast' yapıldı mı iş tamamdır!.. Mekân kutsal topraklar olunca tanıtıma Türkiye'de olduğu gibi yarım saatine bir milyon dolar verilen Güney Amerika'lı iç çamaşır mankeni getirilmez tabii!.. Onun yerine, birkaç  kez din değiştirmekle şöhret bulmuş, şu satırları kaleme aldığımız anda hâlen İslâm dininden mi, yoksa yine vazgeçti mi bilemediğimiz ama şu anda kimi Müslümanların her konuda kanaat önderi olmuş manken hanımefendi olabilirdi!..

*****

'Din'le 'para'yı bunlar o kadar komplike biçimde iç içi soktular ki, kendilerince ahlâkî ilkeleri bulunan orijinal Kalvinistler bu bizim 'muhafazakâr Kalvinistler'in eline su dökemezler!.. Bizimkiler israfı sevmezler, sıfırlayamadıkları paralardan ileride 'muhacirler' yararlansın diye konaklar alırlar, 'kınayanların kınamasına aldırmadan'!.. 'Altından ırmaklar akan cennet'i daha rahat düşleyebilmeleri için sahabe ismi taşıyan konforlu plajlar açarlar!.. Arada bir sırra kadem bassalar da sonra yeniden gelirler, İslâmî soslu projelerle!.. Müminler ibadet aşkıyla yine sıraya girerler!.. Nasıl olsa aynı delikten kırk kere sokulmaktan sıkılmazlar!..

İnsan türleri arasında kokuyu, özellikle para kokusunu en iyi bizim bu sözde İslâmcı Kalvinistler alırlar!.. Bu konuda koku alma yetenekleri öyle gelişmiştir ki, uzaktan bakıldığında varlığı tanınamayan ne kadar cisim varsa, onu önce Euro veya Dolar cinsinden canlandırırlar gözlerinde!.. Çöple beslenen balıkları ve alıkları için 'havuz' biçiminde doğal hayat alanları oluşturmuşlardır!.. O canlıları havuzda 'yemlenme' biçiminde yüzdürmekten büyük haz duyarlar!..

*****

Haklarını yemeyelim, bu eşkalini tarif etmeye çalıştığımız bu şahıslar yıllardır 'organize işler'i Oscarlık biçimde iyi beceriyorlar!.. Üstelik 'duble duble'!.. O yüzden Hac organizasyonunu bunların yapması gerçekten önemli!..

Zaten 'Sisi'yi destekliyor' diye Suud ailesine gıcıkları var ama 'tamamen duygusal sebepler'le seslerini çıkaramıyorlar ve tepelerine o meşhur 'dünya lideri yumruğu'nu indiremiyorlar; Esad'a indirdikleri gibi!..

O kadar uğraştık ama olimpiyatları Tokyo'ya, Expo 2015'i Milano'ya kaptırdık… Bari bu organizasyonu alalım!.. Yanlış anlaşılmasın, mesele hem 'millî' hem de 'yerli'!..

Tarih: 11.10.2015 Okunma: 741

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?