ATEŞ BÖCEĞİ VE TAZE KAN! Hilmi ÇAKIR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 04.09.2015


Siz hiç ateş böceklerini izlediniz mi? Çocukluğumuzda, yaz geceleri onları izlemek, en büyük zevklerimiz arasında idi. O zamanlar, geceleri ışık çok az yerde olduğundan, ışığa ulaşmak için gösterdikleri çabayı  ve çılgın yarışlarını bir görseydiniz. Şimdiki çocuklar ateş böceği görüyor mu acaba?

Ateş böcekleri, ışığın etrafında bıkmadan usanmadan, hacıların, Kabe’nin çevresini tavaf yaptıkları gibi döner dururlar. Onları izlerken başım dönerdi, onların başının döndüğünü hiç görmedim.

İnsan hayatı, tehlikeye girince neye ihtiyaç duyulur? Tabi ki doktora ve taze kana! Belki de bir cerraha…Cerrah, hastasına taze kan bulunmadan, operasyona  çok acil durumlar hariç başlamaz. Hastanın yaşamını riske atmaz. Tabii, önemli olan taze kan! Kan grubu da uyumlu olacak. ARH(-) bir kan grubuna “0” grubu kan verirseniz, hastayı kaybedersiniz.

Toplumlar da, insanlar gibi canlıdır. Ülke tehlikeli bir kısır döngüye girmiştir. Acil taze kana ihtiyaç vardır!.Dip dalgası, derinden derinden anons yapıyor. Sesi kısıldığı için haykıramıyor. Bir Kasımda yapılacak seçim tekrarında, toplum, hangi siyasi partide, kendi grubuna uygun, onun yaşamının devamını sağlayacak taze kan grubunu bulursa, ATEŞ BÖCEKLERİ GİBİ, hiç tereddüt etmeden, yönünü o istikamete çevirecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ateş böcekleri, bıkmadan usanmadan, yorulmadan ışığı bulacaktır. Önemli olan taze kan ihtiyacı. Ufukta taze kan görülüyor mu? Ben miyop olduğum için göremiyorum. Ya siz?

Hilmi ÇAKIR

03.09.2015

Tarih: 04.09.2015 Okunma: 701

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?