81 İLDE 81 PARE TOP ATIŞI! Hilmi ÇAKIR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 07.11.2014

Türkiye Cumhuriyeti, dünyadaki değişim sürecinden, çok çabuk etkilenen ve emperyalizmin gözünü hiç ayırmadığı  bir bölgede olmanın , sancı ve acılarını çekmektedir. Bu coğrafyada, bayrak dalgalandırmanın ağır bedelleri vardır.

Ülkenin,  değişimini-gelişimini milli projeler üreterek ,halka umut ve heyecan verecek , yeni lidere ve siyasi oluşuma çok acil ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir. Önümüzdeki yıl, yapılacak genel seçimlere yetişecek şekilde,  gidişattan rahatsız olan, milletvekilleri elini çabuk tutmak zorundadır. Şu anda, ciddi bir anket yapılsa ,en az dörtte bir seçmenin(%25) yeni oluşum beklediği açıkça görülecektir. O zaman , kendi partilerinden umudu kesenler neyi beklemektedir. “Muhtaç oldukları kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti çok nettir!..

Ülkenin güney   doğusunda , toprağına ve bayrağına bağlı , güzel insanlar bugün terör örgütünün baskısı altındadır. Bu sıkıntılarını çok açık ifade etmekte zorlanmaktadırlar. Yaşayacakları sıkıntıları, bildikleri için, yeni bir umut beklemektedirler.  Muhalefet  partileri,  HDP hariç  bölgede silinmiştir. Bunun  bir çok nedeni vardır. İktidar partisi de, yapmış olduğu maddi yardımlar sayesinde, kısmen tutunmaya çalışmaktadır. Yeni oluşum ,81 ilde heyecan yaratacak ve bu ülkenin birleştirici çimentosu olacak tır. Çok mu zor?

CHP ve MHP, bugün gelinen noktada, bu bölgede  umut olma şansını kaybetmiştir. Yerel seçim çalışmalarında, bölgede hiçbir miting düzenlemeyeceksiniz, bölgeye gitmeyeceksiniz, yerel seçimlerde belediye başkanlıklarını kaptıracaksınız, ondan sonra mangalda kül bırakmayacaksınız. Nasıl olacak bu iş? Bence, bu partiler için,” Atı alan Üsküdar’ı geçti!” Yeni oluşumun, bu bölgede şansı büyük olacaktır. Oluşumun lideri çok önemli, mangal kadar yürekli ,  genç, dinamik,vizyonu olan, tarihin derinliklerinden aldığı güçle, iyi bir ekiple, bu ipi göğüsleyeceğini inanıyorum. Mecliste grubu bulunmayan , muhalefet  partilerinin de, desteğini alarak başarıyı yakalayabilirler.

Mezhep, din ve etnik odaklı yapılan siyasetin, hiçbir topluma refah ve mutluluk vermediğini, şu an, canlı olarak coğrafyamızda yaşamaktayız. Hiç bir  vatandaş, doğarken dinini, kimliğini ne  de mezhebini kendisi  tercih edebilme şansına sahip değildir. Doğup büyüdüğü , aile ve toplumun gerçeği budur. Bu değerler karşısında, kendi   iradesi  devre dışıdır. İradesi ile seçemediği değerler  üzerinden , niçin siyaset yapılmaya çalışılıyor? Niçin savaşlar yapılıyor? Siz ister şu dinden, bu mezhepten, isterse şu etnik kimlikten olun, önemli olan insan olabilmektir. Topluma ve çevrenize faydalı insan olarak, varlığınızı sürdürmek esas olmalıdır. Bundan ötesi yoktur. İşte bu gerçeklerden hareketle, yeni siyasi oluşum adımını atabilmelidir.

Gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde, örgütlenerek ,seçime girecek bir siyasi oluşum, sandığa gitme oranını arttıracaktır .Bu oluşum, iktidar partisinin tek başına ipi göğüslemesini de engelleyerek, bir koalisyon hükümeti kurulumunu sağlayacaktır. Hemen, koalisyon çok mu iyi diye mırıldananlara cevabım, tek parti devletinin icraatlarını gördükten sonra, koalisyonları özler olduk. Bu ülkede, meydanlarda, üç ay döner ekmek dağıtarak, birkaç sanatçının şarkı- türküleri  ile, yüzde ona yakın oy alan, bir siyasi partiyi hatırlamayanınız var mı? İdeali ve vizyonu olan, inançlı , halkı sevgi ile kucaklayan bir siyasi oluşum, ekmek arası döner partisinden, daha fazla oy alacağına inanmıyor musunuz?

Büyük  Atatürk , bu ülkeyi Gençlere emanet ederek gitmiştir. Bugün, dinamik gençliği olan bir siyasi parti var mı? Gençliği kucaklayan, gençliğin sorunlarını ciddi bir proje olarak ele alıp, geliştiren parti var mı? Maalesef!.. Yeni oluşum, bu gerçeği çok iyi kavramalı ve gençlikle hareket etmelidir. Aynı zamanda, bu coğrafyanın  yol  geçen hanı olmadığını, emperyalistlere hatırlatmalıdır. Geçmişte olduğu gibi!..

Gezi olaylarında, Cuma namazı kılan gençliğin, yakın emniyetini alan diğer grupları TV’den tüm Türkiye izledi. Bu gençliğin inançlara saygı ve hoşgörüsünü orada gördük. Gıpta ile seyrettik. Gerçek de bu. Bu sevgi, saygı içersinde el ele, omuz omuza bir gençlikle,  bu ülke şahlanır. Gençliğe yeter ki güven ve imkân sağlansın.

Bu ülkenin, aklıselim insanları bir gerçeği görüyor. Seçim sonuçları haritada gösterildiği zaman,  nerede ise; her bölge için, özel bir siyasi parti görüntüsü veriyor. Dengeli bir oy dağılımı yok. Bu durum, orta vade için , iyi sinyal vermemektedir. Meclisteki  partiler, bu gerçek için , şu ana kadar ciddi bir adım attıklarına şahit olmadım. Bugüne kadar yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının göstergesi olduğu aşikârdır.

Bu toplumun gerçeği, yeni bir siyasi oluşumu gecikmeden çıkaracaktır. Bu siyasi oluşum; din, dil, mezhep, etnik kimlik farkı gözetmeksizin, birlikte, mutlu -refah toplumu olabileceğimizi yedi düvele gösterme zamanı geldi ve geçmektedir. Bu topraklarda, kalplerin aynı duygu ve amaçlarla çarptığını, tüm dünyaya ve topluma ortak bir mesaj vermek için; elde edilen sonuçları; 81 ilde 81 pare top atışı ile kutlayarak, halkın kaderinin ortak olduğunu, birlikte yaşama arzusunu, geleceğe umutla bakmanın bir işareti olarak, yeni siyasi oluşumun görevi olacaktır. Ben  umutluyum! Dip dalgasının yüzeye çıkma zamanıdır.

Hilmi ÇAKIR

Tarih: 07.11.2014 Okunma: 669

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?