Rehin Türkler ve Erdoğan! Hasan DEMİR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 09.10.2013

Hasan DEMİR/YENİÇAĞ

              

“-Metin Turan için aklınıza ne geliyorsa, hatta ne gelmiyorsa hepsi yapıldı!”
Bu cümle, bir Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın “Mısır’da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan hakkında bir gelişme oldu mu?” sorusuna verdiği cevaptır.
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ve onun “Dünya Lideri” başkanlığında toplanmış Bakanlar Kurulu, Mısır’da görevini yaparken darbeci Mursi (Sisi olacak herhalde) polisleri tarafından tutuklanan TRT muhabiri Metin Turan’ı aylardır kurtaramadı. Hükümete göre muhabirlerin “akıllarına gelen ve gelmeyen her şey yapılmış” olmasına rağmen Metin hâlâ tutuklu.
Hükümetin gücünü görüyorsunuz, muhabirlerin aklına gelen ve gelmeyen her şeyi biliyor, bilmekle yetinmiyor, gereğini de yapıyor.
Lakin bu güç TRT muhabirini kurtarmaya yetmiyor..
Peki, bu konuda bizim aklımıza gelen bir şey var mı?
Var tabii.
Darbenin arkasında ABD yok mu?
Var, hem de bütün varlığı ile.
Avrupa Birliği yok mu?
Var, hem de olanca gücü ile.
Peki, Sayın Başbakan o sesini çok sevdiği Obama’sından ve kanunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kanunlarından üstün gördüğü Avrupa’sından TRT muhabirini serbest bıraktırma ricasında niye bulunmadı? Akıllarına mı gelmedi?
Yoksa akıllarına geldi, gereği yapıldı da Obama’sı da AB’si de, “Bana ne senin TRT muhabirinden” mi dedi?
Böyle “Dünya liderliği” mi olur?
Yalnız TRT muhabiri olsa neyse...
Türk Hava Yolları’nda çalışan iki pilot, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta silahlı kişilerce kaçırıldı. Hükümete sorarsanız bu konuda da akla gelen ve gelmeyen her şey yapıldı. …

Oysa o iki pilotun kurtarılması Suriyeli muhalifler için iki dakikalık bir olay.
Çünkü “İmam Rıza’nın Ziyaretçileri” adlı grubun kaçıran Türk pilotlara karşı istediği şey, sizin sahip çıktıklarınızın elindeki birkaç kişi.
Bırakın “Dünya Liderliğini”, Esad aleyhine isyanın finansörü ve lideri olarak bile iki Türk’ü kurtarmaya güç yetirememek çok acı bir durum değil mi?
Bitti mi?
Bitmedi...
Eylül ayının 19’unda Greenpeace üyeleri ile Rus enerji devi Gazprom aleyhine gösteri yapanlar arasında olan Türk kızı Gizem Akhan tutuklandı. …

Türkiye’den ses çıkmıyor. Hükümet-Gazprom ilişkileri ise bilinen ilişkiler. Gazprom’la içli dışlı olan Ciner, Aksa, Çalık şirketleri kafesteki Türk kızı için devreye giremezler mi?

Yazının tamamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=28406


Tarih: 09.10.2013 Okunma: 694

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?