OY HESAPLARI ve TAKSİM OYUNLARI

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 07.06.2013

Ahmet ÜNAL/YENİÇAĞ

Güvenlik uzmanlarının en iyi bildiği konu silahlı örgütlerdir. Aslında en çok korktukları ise halkın silahsız olarak topluca meydanlara inmesidir. Çünkü eylemcileri ideolojik olarak ikna edebilecek kadroları olmadığı için orantısız güç kullanmak zorunda kalacaklarını ve bütün dünyaya rezil olacaklarını bilirler. Üstelik silahsız gruplara karşı zor kullanmak kitleleri daha da tahrik edebilir ve eylemler yaygınlaşabilir. Maalesef korkulan bütün hatalar Taksim Gezi Parkı olayları sürecinde bir bir işlendi ve bugün Türkiye’nin tamamı kaynayan bir kazana döndü.
Eylemlerin arkasında yasadışı örgütler, yabancı istihbarat örgütleri vs. var mıdır, evet. Bahçeni veya mahremini korumaya almazsan, hırsızın iştahını kabartırsın. Namusuna zarar geldikten sonra da günahın kimde olduğunu tartışmanın pek yararı yoktur!
Başbakan Tayyip Erdoğan kendisine oy veren kitlenin beklentilerini detaylarıyla araştırmalı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümet üyeleri Erdoğan’ın sözlerini yumuşatmak için adeta çırpınıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da ifadesiyle, muhalefetin yapamadığını kendi kendilerine başardılar! Başbakan Erdoğan, ülkenin istikrara kavuşması, darbe dönemlerinin kapanması, ekonomik refahın sağlanması için verilen oyları çantada keklik olarak düşünüyorsa fena halde yanılır. Birkaç yıl öncesine kadar sokakta birileri çıkıp aleyhte konuşacak ve kimse ona karışmayacak, böyle bir şey düşünülemezdi. Şimdi koro halinde hakaret yükseliyor ve yandaşları ses çıkarmıyor! Halk lidere verilen emanetin kendi aleyhinde kullanılmasına rıza göstermez, en azından gönül koyar.
Anketler gösteriyor ve ben de yakın çevremden biliyorum ki, eylemlere katılanların çoğunun herhangi bir siyasi partiyle bağı yok. Korkarım, yakın zamanda adrenalin peşinde koşan gençler bibergazı koklamak için yarışmaya başlar. Bunları provoke edecek illegal örgütler ve yağmacılar da aralarına karışır ve karışıyor. Üstelik bu dalga sadece oy taksimini bilmeyen iktidar partisini değil tepkilerini dile getirmediği için CHP’yi de silip süpürür. Siyasette artık yeni bir dönem açılıyor. Taksim’de oynanan kuralsız siyaset oyununu görmeyen kaybeder.

Yazının tamamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=27039

 

Tarih: 07.06.2013 Okunma: 667

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İsmail Hakkı Cengiz

27.02.2013 - 17:34

Günün çizgisini bugün gönderemedim. Özür dilerim. Selâmlar...

İsmail Hakkı Cengiz

27.02.2013 - 17:34

Günün çizgisini bugün gönderemedim. Özür dilerim. Selâmlar...