Gerçeği biliyor ama kabul etmiyorsunuz, Savaş SÜZAL/YENİÇAĞ

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 30.11.2012

Savaş SÜZAL/YENİÇAĞ

Son günlerde nedense dış politikada bir yavaşlama var. Aslında olay bizim dış politikamız değil de başkalarının dış politika uygulamasında Türkiye’ye verilen görevler kısmında bir yavaşlama var. Bu yavaşlamadan yararlanarak daha önce sözünü ettiğim Türkiye izlenimlerime yer vereceğim.
Bir kere sevgili okurum, bugün sizin konuştuğunuz dil Türkçe falan değil. Melez ve yozlaşmış bir komünikasyon aracı. Birbirinize seslenişinizden, sevinç ve kederinizi belirtmenize kadar, hep başka dillerden kaptığınız ve çoğunlukla da anlamını bilmediğiniz kelimeleri kullanıyorsunuz.  
Hani övündüğümüz, hani korumak için bir avuç gazetecinin çırpındığı kültürümüz var ya, kulağınıza söyleyeyim, belki haberiniz yok ama o artık yok. Dünyanın en kültürsüz toplumu haline gelmişiz. Zira kültür şu anda iktidarda olanlara aşağılık kompleksi ve sınıf farkı yarattığı için, kültürle ilgili her şey; resim, heykel, müzik, tiyatro yok edilmiş. Ancak onların anladığı orta oyununa geçiş var.
Eğitim falan diyorsunuz. Bir kere eğitilecek konu kalmamış ki çırpınıp çocuklarınızı eğitmeye çalışıyorsunuz. Bence çocuklarınızı evde eğitip, mezuniyet sınavına sokmak daha akılcı! Zaten gördüğüm, memlekette okuyanların da iş bulamamış olmaları. Ayrıca ebeveynlerde çocuklarının geleceği konusunda bir kaygı olmuş olsaydı bu iktidara oy vermemeleri gerekirdi.
Demek ki şu anda anne ve babaların çok umurunda değil çocuklarının geleceği. Şimdilik modaya uygun olarak çocuk büyütüyorlar. Aynı moda ve belirli isimli marka çanta, pantolon, gömlek giydikleri gibi, anlamını ve özelliğini bilmeden marka çocuk yetiştiriyorlar. Dolayısıyla onlar çocuklarının geleceğinden değil, yetiştirdikleri markalardan kaygı duyuyorlar. Aslında kaygı da derin değil.

Yazının tamamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=24939
Tarih: 30.11.2012 Okunma: 778

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?