Hepar, Yanlışı yanlışla çözme gayreti

Osman YILDIZ - 10.08.2012

Hepar, Yanlışı yanlışla çözme gayreti

Hakkari düştü anlamına gelen sözlerle başlayan tartışmada ilginç diyaloglar sürüyor.

Hepar’dan yapılan açıklamanın son paragrafı aynen şöyle:

Korkma evladım ! Hadi topla olmayan cesaretini ;

Şimdi siyaseten hapı yuttun ve kapı açıldı. Bu bir tilki tuzağıydı ve avlandın…

İstanbul’da doğup İstanbul Tuzla’da eğitim alıp hasdal’da 77. Piyade Alayında kantincilik yaparak askerlik görevini ifa eden, kantinlere hangi şirketten sucuk aldıysa terhisden sonrada o şirkete memur diye giren vatandaş şimdi kapı açıldı, hodri meydan !.. 

El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanırmış meydana çık evladım..

 

Tilki tuzağıydı ve avlandın…

Yani kısaca ben senin beni adam yerine koyup muhatap alman ve gündeme gelebilmem için yalan söyledim. Hakkari’nin düştüğü falan yok. Halka ümitsizlik aşılayan bu cümleyi sadece seni oyuna getirip bana cevap vermeni sağlamak için söyledim.

Devamında ise çok daha ilginç bir taşlama var.

İstanbul’da doğup Tuzla’da eğitim almak.
Tilki kurnazı siyasetçimiz başka bir oyunu da bu cümle ile oynuyor.
Askerlik kanunu gereği askere gidecek kişiler doğdukları yerde askerlik yapamıyorlar.
Askerliğini yapan her bireyin bu bildiği siyasetçimiz manipüle ederek tilki kurnazlığı yapıyor.
Askerliğini yedek subay olarak yapanların bu durumdan muaf olduğunu yedek subay okullarında görülen 2,5 aylık eğitimin her hangi bir şarta tabi olmadığını bildiği halde halkın kafasını bulandırıyor.

Yüksek öğrenim gören kişiler askerliğini yedek subay olarak yapar. Yedek subay olmak içinde sınav yapılır. Devamında Ankara Polatlı, İstanbul Tuzla ve İzmir Narlıder gibi sınırlı sayıda ilde branşa göre de okulda yedek subaylık için gereken eğitimi alırlar.
Eğitim sonunda kura çekilir. Kura veya devre birinciliği gibi özel durumlarla da kişilerin kalan askerlik görevini nerede bitireceği belirlenmiş olur.

Tilki kurnazlığı tamamen doğal olan bu süreci manipüle ederek sanki askerliğini torpilli olarak yapmış birisi gibi lanse ediyor.

Ne denebilir ki; bu toplumun sorunlarını çözmek için yola çıktığını iddia eden bir siyasetçi böyle basit oyunlarla bu milleti kandırmak üzere kurgu yapıyorsa bu kişinin geleceğini aydınlık gören seçmen çıkar mı?

Çıkarsa da bu çıkan kişiler gerçekten bu siyasetçiyi iktidara taşıyabilir mi?

Gözün üstünde kaşın var diyerek sanki gözün üstünde kaşın olması bir suçmuş gibi göstererek, doğrudan vatanın bölünmez bütünlüğü sanki bölünmüş gibi gösterip tilki kurnazlığı yaptım diyerek siyaset olur mu?

Yorum yaptıkça midem bulanıyor.

Benim ülkemin siyasetçisi bu kadar sığ olmamalı. Seviyesiz dendi diye cevap mahiyetindeki açıklama bu kadar seviyesiz olmamalı.

Saygılarımla 

Tarih: 10.08.2012 Okunma: 768

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?