Her Kürtaj Uludere’dir ne demektir ve Kürtaj

Osman YILDIZ - 29.05.2012

Her Kürtaj Uludere’dir ne demektir ve Kürtaj

                Başbakanımız üstüne basa basa Her kürtaj bir Uludere’dir dedi. Cümleyi duyan herkes başladı yaygaraya. Moda deyimiyle yandaş ve karşıt medya konuyu manşetlere taşıdı. Sonuç benim okuduğum hiçbir noktada Başbakanımızın ne demek istediğini hiç kimsenin anlamadığını düşünüyorum.

                Öncelikle “Her kürtaj Uludere’dir” cümlesi ile bence Başbakanımızın kast ettiği olayı açıklığa kavuşturayım. Sonra da kürtaj konusunu yazmak istiyorum.

Uludere ile Kürtaj arasında kurulan bağda okuduğum kadarıyla hiç kimsenin anlatmadığı nokta kürtaj eyleminin oluşturduğu psikolojik durumdur.

Kürtaj yapılırken anne adayı kendince haklı sebeplerle bir cinayet işler. İçi yanar. O cinayet işlenirken ona yardım eden anne adayından aldığı emri uyguluyordur. İnsani değeri sadece paradır. Gelsin paracıklar gerisi hikaye diyerek içi yanan annenin cinayet emrini uygulamaktadır. Anne katliam emrini vermiştir. İçi yanmaktadır. Mutlak surette pişmanlık duyacak, içinde oluşan boşluğu acıyla kıvranarak hissedecektir.

Katil ise mahirdir. Kıpır kıpır Dünya’ya tutunmaya çalışan yavruyu canavarca parçalayıp bir an önce işini bitirmek devamında alacağı paracıkların keyfini sürme peşindedir.

                Bu olayı Uludere’ye uyarlayalım. Anne adayı bebeğinin sakat olacağı bilgisi kendisine geldiği için, bebeğini katlettirmeye karar vermiş olsun. Bebek katledildikten sonra ise bebeğin sağlıklı olduğu görülmüş olsun. İşte yaşanan hadise budur.

                Uludere’de de aynı şey olmuştur. Gelen istihbaratla yurdumuza giriş yapmakta olanların terörist olduğu istihbaratı verilmiştir. Bunun üzerine de yaşanabilecek olumsuzluklardan korunmak için teröristlerin imha edilmesi emri verilmiştir. Fakat sonradan ortaya çıkmıştır ki; öldürülmesine karar verilenler terörist değil kaçakçılardır. Olayın özü de sözü de budur. Olan olmuştur. Artık geri dönülmesi mümkün olmayan bir hata yapılmıştır. Bu hatadan ders alıp bir daha aynı hataya düşmemek için hareket edilmek yerine vay sen niye bu işi yaptın diye karar verene yüklenmek yanlıştır.

                Her kürtaj Uludere’dir cümlesini bu noktadan değerlendiriniz. Hayat devam ettiği müddetçe insanlar hataya düşebilirler. Hatayla canların yok olmasına sebep olabilirler. Bu durum oluştuğunda asıl olan bir daha aynı hatanın oluşmasına sebep olacak unsurlardan kaçınmaktır. İstem dışı yapılmış olan acı veren olaylar sonucu bütünü unutmak bence yanlıştır.

                Erdemli olan nedir derseniz açık yazayım. Bu hatanın oluşmasına sebep olan kişi, kim olursa olsun hatasının bedelini ödemelidir.

                Gelelim kürtaj konusuna.

                Uludere oldu bitti. Kürtaj her dakika oluyor. Siz bu satırları okuyana kadar Dünya üzerinde en az 2 tane can, annesinin verdiği emri yerine getiren katil tarafından yuvasından koparılıp parçalanacak. http://www.abortionno.org/index.php/abortion_pictures/P0/ adresine önce bakınız. İnsan olan birinin bu görüntüleri gördükten sonra bedeli ne olursa olsun kürtaja evet diyebileceğini düşünemiyorum.

                Öyleyse Her kürtaj Uludere’dir mesajını doğru noktadan alıp konuyu tartışmalıyız. Bu katliamların durdurulması için insan olan herkes mücadele etmelidir.

                Bu katliamlar nasıl durdurulur.

1-      Her erişkin olan ve hamile kalabilecek bayanın öncelikle ne zaman hamile kalabileceğini bilmesiyle durdurulur. Uludere’de teröristlerin değil de masum vatandaşlarımızın katledileceği bilinseydi bu operasyon olmazdı.

2-      SCS saatlerini bayanların öğrenip takip etmesi ile şu anda Dünya üzerinde oluşan katliamların en az yarısının hiçbir şey yapmadan önleneceğinden ismim kadar eminim.

Çünkü SCS saatlerinde anne adayı kadın cinselliği çağrıştıran sinyaller yayarken kendisi savunmasızdır. Beynine söz geçiremez durumdadır. “Piç” kelimesinin çıkış noktasının sebebi kadındaki bu önlenemez süreçte ortaya çıkıp yaşanan cinselliktir. Bu durumu uzun uzun yazsam da  okuyan hiçbir kişi hiçbir şey anlamayacağı için burada kesiyorum.

3-      Her zaman ifade ettiğimiz gibi eğitim şart. Ne yapıp ne edip insanlarımızın cinsellik konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamalıyız.

Daha fazla maddeler oluşturabilirim. Fakat ne okuyan anlar, nede sonuna kadar okunur. Son söz olarak diyorum ki; Kürtaj mutlak surette tartışılmalı ve kürtaja götüren süreç mutlaka önlenmelidir.

Kürtaj kararı verilmesine sebep olacak ortam ortaya çıktıktan sonra Kürtajın yasak olması veya serbest olmasının hiçbir anlamı yoktur. Önemli olan kürtaja sebep olabilecek süreci ortadan kaldırmaktır. Kürtaj katliamı ancak o şekilde son bulur.

                Saygılarımla

 

Tarih: 29.05.2012 Okunma: 775

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?