Sosyalist İslamcılar ve Derin Devlet

Osman YILDIZ - 03.05.2012

Sosyalist İslamcılar ve Derin Devlet

Günlerden 1 Mayıs Saat 16 civarlarında siyah kıyafetler içinde başında namaz takkesi olan bir genç Diyarbakır’dan İstanbul’a gelmiş eylemci bir bayanla Yenibosna metrosunun yanındaki otobüs duraklarındaki sohbetimize katılmak için kıvranıyor.

Ben konuştuğum bayana ısrarla doğrunun 1 tane olduğunu ve bu doğruya da bireyin kendisinin karar verebilmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Konuşmalarımıza kulak misafiri olan gencimiz benim ısrarla bireyi ön plana çıkarak konuşmamdan esinlenerek  önce takkeyi çıkarıp cebine koyuyor. Bu hareketi dikkatimi çekti. Ve hiç düşünmeden

-          Sizinde söylemek istedikleriniz var sanırım buyurun sizde konuşmamıza katılabilirsiniz dedim.

-          Doğru bence de 1 tanedir. Herkesin bakış açısı ile değişir.

Diyerek sonradan Batman’lı ve harp okulundan ayrılma olduğunu öğrendiğim genç söze girdi.

Yazımı uzatmamak için sonraki konuşmaları bırakıp neden bu girişi yaptığımı anlatmak istiyorum.

                Daha hiçbir şeyden haberim olmadan 1 saat süren sohbetimiz sonucunda gencin kendi fikirleri ile hareket etmediğini, yönlendirildiğini, yeni bir organizasyonun nüvesinin oluşturulduğunu anlamıştım.

                Gencin hiç takılmadan söylediği gibi Anti Kapitalist islamcı Gençlik konfederasyonun üyesiyim diye kendini  tanımlamasına hayretimi dile getirip ne zaman bu örgütler oluştu da ne zamanda konfederasyonu kuruldu demiştim. Genç bu soruma yanıt vermemişti.

                CHP ileri gelenleri; özellikle Gürsel Tekin’inin ihtiraslı yaklaşımı ile son yıllarda gerçekle yüz yüze gelmenin açmazını ortadan kaldırabilmek için sürekli proje üretiyorlar.

                Çarşaflı CHP liler bu projelerden biriydi. Başarısız oldu denilmesi de pek mümkün değildir. Kanımca buradan yola çıkan Gürsel Tekin derin devletin kaynaklarını da kullanarak 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini doğrudan hedef alarak yep yeni oyunlar tezgahlıyorlar. Bu oyunlarda başarılı olunabileceğini de 1 Mayıs kutlamalarına katılan Anti Kapitalist islamcı Gençlik katılımcıları ile ve de halktan olumlu tepki almaları ile görmüş oldular.

Bunun sonucunda da zaman kaybetmeden hedeflerine ulaşmak için bugün Gürsel Tekin istifası haberleri medyayı doldurdu.

                Yıllarca çok küçük bir azınlık olmalarına rağmen bu halkı aptal yerine koyarak bildiklerini okuyanlar nerede yanlış yaptıklarını düşünmek yerine yine bu halkı nasıl kandırabiliriz de mutlu azınlığımızın tahakkümünü devam ettirebilirizin peşindeler.

                Kanımca oluşturdukları beyin fırtınalarından çıkan sonuç bu.  Bir birey olarak bu halkın kim tarafından olursa olsun gerçek olmayan sunni oluşumlarla aldatılmasına asla ama asla izin vermeyeceğim. Bu nedenle bu satırları okuyan herkesi Anti Kapitalist islamcı Gençlik adı ve benzeri oluşumlarla ortaya atılacak kavramların arkasında kimin olduğunu anlamaya olayı araştırmaya davet ediyorum.

                Ve ne olursa olsun doğru 1 tanedir. Bu doğrunun herkesçe kabul edilmesinin önünü tıkamaya yönelik girişimlerle mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

                Ölçü net olmalı.

                Birey kendisine yapıldığında kabul edebileceği her şeyi doğru diye tanımlayabilmelidir.

                Ve asıl olanın bireyin yaşaması olduğunu, bu yaşamanın da temel insan hakkı olduğunun çerçevesi her noktada korunmalıdır.

                Lütfen birde bugünkü olaylara bu pencereden bakınız.

                Saygılarımla

Tarih: 03.05.2012 Okunma: 756

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?