Meral Okay, Aziz Nesin ve Münafıklar

Osman YILDIZ - 10.04.2012

Meral Okay, Aziz Nesin ve Günümüzün Densizleri

Dün twitter.com üzerinde hiç de ilgilenmediğim bir alan olmasına rağmen bir ölüm üzerine dönen polemikleri okudum. Şaşırdım. Yazma ihtiyacı hissettim. 4+4+4 şaklabanlığı sırasında aslında karşı çıkılanın ne olduğunu anlatmaya çalışmıştım.

                Bu olay aslında net suçüstü hali. Ama anlayacak kadar kapasitesi olan kaç kişi var ülkemde ona emin değilim.

                Olayı iyice basitleştireceğim.

                Meral Okay hanımefendi (Kendi inançları doğrultusunda nasıl bir taziye verilmesi gerekiyorsa o şekilde olması kaydıyla sevenlerine sabır diliyorum.) 55 yaşına gelene kadar kendince bir hayat standardı oluşturmuş. 10 parmağında 12 marifet denerek tanımlandığı şekilde de hayatını dolu dolu yaşamış. Beklenmedik anda önce eşini kanserden kaybetmiş. Sonra da kendisi kansere yenik düşmüş.

                Yaşanması her coğrafyada mümkün olan bir hayat.

                Meral Okay’ın ölümünü habervaktim.com adıyla yayın yapan site “O KADIN ÖLDÜ” manşeti ile okurlarına duyurup cenaze için; açıklandığı gibi bir tören yapılması yerine bizzat cenaze sahibinin vasiyetini açıklamış.

                Aslında buraya kadar olanlarda da hiçbir anormallik yok. Sağ eğilimli yayın yapan bir haber sitesi okurlarına sol düşünce yapısı ile tanınan bir kişinin haberini bu şekilde verir. Tabii malum çarpık azınlığın azgın tepkisinden korkmasalar eminim ki; manşetleri “DİNİMİZE KÜFREDEN MERAL OKAY’I CAMİMİZE SOKMAYIN” olurdu. Bunu açıkça yazamadıkları için dolaylı olarak ölen kişinin vasiyetini yerine getirin gibi bir çağrı ile dolaylı olarak konuyu anlatmışlar.

                Aynı tabanda net görüşleri olan Aziz Nesin’i hatırlayınız.

                Aynı olayların cereyan etmesini engellemek için Aziz Nesin cenazesini gizlemişti. Hakkıydı. Doğru olanı yapmıştı. Hayatı boyunca dalga geçtiği bir dinin emirleri doğrultusunda kendisine cenaze töreni yapılmasını böylece önlemiş oldu.

                Meral Okay olayında durum farklı. Beklenmeyen bir ölüm gerçekleştiği için kişinin topluma açık vasiyeti dikkate alınmak zorundadır.

                Kişiye de ölene de saygı bunu gerektirir.

                Bu durumu da inançları doğrultusunda mutlak muktedir olmuş bir iktidar olmasına rağmen açıkça Meral Okay’ı camimize getirmeyin diyemeyen habervaktim.com haberleştiriyor.

                Peki Meral Okay sevenleri neden hep bir ağızdan ağza alınamayacak küfürlerle haberi yapanları lince tabi tutuyorlar.

                Bu yazıyı bunu yazmak için kaleme aldım.

                Meral Okay gibi kaybedeceği maddi değerleri düşünmeden erkekçe çıkıp görüşlerini açıklayamayanlar kıyameti koparıyorlar.

                Kıyameti koparanların bir avuç İslam Dini düşmanı olduğu tüm yazıları ile açıkça ortada.

                Bu kişilerin de İslam Düşmanı olmalarına karşın insani değeri olan hiç kimsenin karşı çıkmaması gerekir. Çünkü kişinin inancı kendisini bağlar. Ve isteyen istediği gibi düşünebilir.

                Peki fırsat kollayıp kinlerini kusmalarının sebebi ne.

                Bir tek cümle. Münafıklıkları ortaya çıkar diye korkuyorlar.

 

Saygılarımla

               

 

Tarih: 10.04.2012 Okunma: 834

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?