Öğretmeni dinlemeden yasaya son şekli verilmesin! Abbas GÜÇLÜ

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 13.03.2012

MİLLİYET

Milliyet’in başlattığı “Öğretmenim Sen de Konuş” kampanyası müthiş ilgi gördü. Hemen her gün, 4+4+4’le ilgili binlerce mail geliyor. Ve hemen hepsinde de çok önemli anekdotlar var. TBMM ve MEB, keşke biraz da onların görüşlerine değer verseydi...
Öğretmenlerimizin birikimleri ve değerlendirmeleri öylesine önemli ki, değil bir sayfa bütün gazeteyi bu işe ayırsak, aylarca sürer. Ama özetlememiz gerekiyor. Çünkü  mümkün olduğunca daha fazla görüşe yer vermeliyiz. Bu yüzden, anlam bütünlüğünün bozulmaması için görüşlerinizi 500 vuruşla sınırlandırırsanız çok seviniriz.
Bu arada öğretmenlerimizden gelen hemen her mailin altında, isimlerinin özellikle yazılmamasının istenmesi de manidar. Bakan Dinçer’i tanıyorum, görüş bildirdiği için hiç bir öğretmen hakkında soruşturma açtırmaz. Ama öylesine bir gelenek oluşmuş ki, birikimlerini paylaşırken bile tedirginlik duyuyorlar.
Öğretmenlerimizin görüşüne kulak verilmeli, çünkü onlar uygulamanın bizzat içindeler ve sonuçta bu projeyi hayata geçirecek de yine onlar.
Tek tek okunduğunda eminim ki iktidar da, muhalefet de bu görüşlere hak verecek, biz olayın bu yönünün düşünmemiştik diyeceklerdir...
Gelen maillerdeki dikkat çekici bir başka ortak nokta, olaya kesinlikle siyaseten yaklaşılmaması. Bu da gösteriyor ki, Ankara’da TBMM’de yaşayanlar, öğretmenleri fazla etkilememiş.
Temel eğitimin 12 yıla çıkartılmamasını genelde tüm öğretmenlerimiz alkışlıyor. Onların dikkat çekmek istedikleri daha çok pedagojik konular. Örneğin okul öncesi eğitim ve okula başlama yaşı konusunda ciddi kaygıları var. Aynı şekilde yönlendirme ve seçmeli dersler konusunda da tereddütleri bulunuyor. Yeterli öğretmen olmadan açılacak seçmeli derslerin, başka öğretmenler tarafından verilebileceğini, bunun da yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyorlar. Mesleki yönlendirme konusunda çok iyi düşünülmesi gerektiğini altını çize çize vurguluyorlar...
Aslında bu konuda tek maddelik bir yasa çıkartılsa tüm bu tartışmalar sona erer. Ve galiba işin doğrusu da o olur. Çünkü ne TBMM’nin uzmanlık alanı eğitim ne de şipşak yasalar kalıcı oluyor.
Tek maddelik yasa da “Temel Eğitim 12 yıla çıkartılmış. Okul öncesi eğitim 5 yıl içerisinde zorunlu hale getirilecektir ve kanundaki kararın yerine getirilmesi görevi de MEB’e verilmiştir” dense iş bitecek.
MEB de bu işi dayatmayla değil, öğretmenlerine sorarak çözse, Türkiye hiç böyle sancılı günler yaşamayacak. Gelen görüşleri okudukça eminim ki siz de bana hak vereceksiniz.
Tarih: 13.03.2012 Okunma: 700

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?