YEMİNİM YEMİNİNİZ OLMALI

Osman YILDIZ - 04.10.2007

Çok hızlı başlayan karar sürecinden sonra bu yazı 2. yazım. Ve ben bu yazımda yine bir ilki gerçekleştirerek kendimi, yazacağım satırları bağlamak, sınırlarımı belirlemek istiyorum.
Çok basit aletlerin bile anlaşılamayan en küçük yönü varsa kullanma kılavuzları olur. Bende benim bir nevi kullanma kılavuzum olacak yazımı öncelikle yazacağım.
Evet aşağıdaki yazı benim Dünya ile Vatanımla ve Milletimle yaptığım sözleşmemdir. Yeminimdir.

Vatandaşlık Sözleşmem, YEMİNİM
1- Bayrak
Alı
al, Hilali hilal bayrağımın ilelebet bulunduğum her ortamda gönderde olmasıyla gurur duyuyorum. Hayatımın devam ettiği her noktasında bayrağımın dalgalanmasını engelleyecek her tür davranışın karşısında olmaya yemin ediyorum. Bayrağım uğrunda başta kendi canım olmak üzere tüm varlığımı her noktada feda etmeye her zaman hazırım.
2- Vatan
Kapı
kule'den Silopi'ye, Sarpt'tan Cilvegözü'ne Sinop burnundan Anamur'a kadar vatanımın her noktasının değeri, içinde yaşadığım dar mekanlar kadardır. Bastığım topraklarla çizilen sınırımızdaki her nokta aynı değerdedir. Ve vatanımın hiç bir noktasının diğer hiç bir noktasına üstünlüğü yoktur. Olmasını da istemem.
3-Kı
brıs ve Türk'lerin yoğun yaşadığı yerler.
Mümkün olursa buralarda da Bayrağı
mın dalgalanmasını isterim. Bayrağımın dalgalandığı her noktanın ilelebet değişmesini istemem. Kıbrıs'ta ve Kardeş Türk Devletlerinde şu anda bayrağım kardeş devletlerle beraber dalgalanmaktadır. Dalgalanmaya da devam etmelidir.
4-Millet
Büyük dahi Atatürk'ün dediğ
i gibi "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyebilen herkesi milletim olarak kabul ediyorum. Türk'üm diyen bir kişinin dini, dili ve ırkı önemli değildir. Ama Türk'lüğün sembolü Türkçe'mle konuşan insanlarla daha rahat anlaşabileceğimi biliyorum. Türkçe konuşup ben Türk'üm diyen herkesi milletim olarak kabul ediyorum.
5-Din ve laiklik
İnancımın ne olduğuna bakmaksızın, Ben Türk'üm veya insanım diyen herkesin inancı ne olursa olsun inancına saygı duyacağıma bayrağım ve vatanım üzerine yemin ediyorum. Hiç bir şekilde kişileri inancından dolayı kınamayacağıma, onları hor görmeyeceğime yemin ediyorum.
İstersem mümkün olan ortamlar da bana inançlarını anlatmaya çalışacak kişileri dinleyeceğimi, kendimce gördüğüm farklı noktaları anlatacak kişilerle paylaşacağımı ve ne olursa olsun objektifliğimi kaybetmeyeceğime de yemin ediyorum.
6- Devlet
Devletim Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Devletimin yönetim
şekli demokrasidir. Demokrasinin gereği olan seçimler yapıldığı müddetçe, kabul edilen yasalar ne olursa olsun demokratik sınırlar içinde kalacağımı, hak ve hukuk kavramlarını kişisel düşüncelerimle değil objektif olarak değerlendireceğimi taahhüt ediyorum. Bu durumun karşısında fikir geliştirecek kişiler kim olursa olsun onlara bu durumu hatırlatacağıma da yemin ediyorum.
7-Hukuk
Devletimin adalet dağı
tım sistemi hukuk iledir. Yargı bağımsızdır.
Yargı
kararlarını verirken; tarafların dinine, diline, ırkına, ünvanına, cüzdanına ve cinsiyetine bakamaz. Yargı önünde herkes eşittir. Hiç bir şart altında bu eşitliğin bozulmasını kabul edemem. Sadece İnsanlığı ile önder olmuş olan kişilerin, davalarında milletimin üstün tutulması hoşgörü sınırlarım içinde kalır.
Milletimin ezilmesine sebep olacak davalar ise her zaman tepki koyacağı
m davalar olacaktır.
Milletimin her zaman insan olma erdemi içerisinde hukuk kar
şısında da eşit olmasına taraftar olacağıma da yemin ediyorum.
8-Birey
Vatanı
mda veya Dünyanın neresinde olursa olsun yaşayan her bireyin insanca yaşama hakkı vardır. Yine din, dil, ırk ve cinsiyet dikkate alınmadan her birey insanca yaşama hakkını elde edebilmek için çalışma, sahip olma ve önemsenmeye çalışma hakkına sahiptir. Bireylerin bu çalışma haklarını kullanma noktalarında ne konumda olursam olayım hiç bir bireyin çalışma hakkının engellenmesine taraf olmayacağıma tam aksine herhangi bir noktada bireyin insanca yaşama ve çalışma hakkına engel olmaya kalkanlarla kim olursa olsunlar mücadele edeceğime de yemin ediyorum.
9- Akı
l
Bulunduğum her noktada gözlemlerimi kendi aklımla değerlendireceğimi, aklımla çelişen noktaları ne olursa olsun dillendireceğimi ve aklımla çelişen noktaların sebeplerini ortaya çıkarmak için mücadele edeceğimi beyan ediyorum. Akıl noktasında dünyanın iletişimdeki gelişmiş teknolojisinin sağladığı mümkün olan tüm imkanları kullanarak gerçeği yansıtmadığı halde 2 yüzlülükle insanları aldatmak için kullanılan her tür argümanı adı ne olursa olsun deşifre etmeye çalışmaya da yemiğn ediyorum.
10-Eşitlik
Kendim için uygun bulduğum, istediğim her şeyi 2.ve3. kişiler içinde uygun bulup onlar içinde isteyeceğime,
Kendim için uygun bulmayıp istemeyeceğim her şeyi de 2.ve3. kişilerin de istemeyebileceğini düşünüp onlar içinde istemeyeceğime, Kısaca
Kendime yapılmasını kabul edemeyeceğim hiçbir davranışı, olguyu başka kişilere yapamayacağıma da namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum.

İşbu yukarıdaki 10 maddeyi vatanı
mın ve milletimin birlik ve dirliği için kaleme aldığımı beyan ederek altına hür irademle imzamı atıyorum.
Ve yazacağı
m her yazının genel çerçevesinin bu sözleşmem de yer verdiğim maddelerin bakış açısıyla olacağını yazacağım satırları okuyan herkese taahhüt ediyorum. Ola ki her hangi bir yazımda yanılgıyla sözleşmeme ters düşen satırlar kaleme alırsam ve bu satırlarımın yanlış olduğu, sözleşmeme uymadığı bana bildirilirse bir sonraki yazımda derhal konuyu yazıma alarak yaptığım hatayı göremeyenlerle de paylaşmayı taahhüt ediyorum.
Köşemde DÜNYAYA ADALET İSTİYORUM. Yazılarımı okuyan herkesten de ÖNCE KENDİ GÜVENDİĞİ KAYNAKLARI KULLANARAK ARAŞTIRMAK KAYDIYLA kendi aklına ve gözüne inanmasını talep ediyorum.

Saygılarımla

Tarih: 04.10.2007 Okunma: 963

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?