Ermeni, Mermeni

Osman YILDIZ - 13.10.2007

Bayram günü böyle bir yazı yazmayı bile doğru bulmuyorum. Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Ama yanlış gündemlerle halkımızı meşgul etmeyi kendilerine en büyük eylem planı belirlemiş olan bir medyaya sahip olduğumuz için mecburen böyle bir yazı yazacağım.

Türkiye'mizde arada sırada asparagas haber yayınlayarak kendini çok sattıran bir gazete mevcut. Bu gazete şöyle bir taktik izler.

Örneğin halkın çaresiz olduğu konularda halkın kafasından geçenleri çaktırmadan halka verecek haberler yayınlarlar. Örneklendirecek olursak, bu gazetenin sürekli ana sayfasında halkın günlük yaşantısında mahrem olarak kabul ettiği konular bulunur. Sürekli çocuğu olmayan ailelere yönlendirici haberler bulunur. Sürekli yeni erişkinliğe adım atanların meraklarını giderecek doğru yada yanlış olduğunun hiç bir geçerliliği olmayan aynı şeyler peryodik olarak yayınlanır. Boyunun kaç santim olması gerektiği hep merak konusu olduğu için sık sık bu sorunun cevaplanmasını isteyen mektuplara verilen cevaplar bulunur.

Bu tür bulvar gazeteleri daha geniş kitlelerin meraklarını canlı tutmak için şöyle bir taktik izlerler. Meclise sunulacak her hangi bir kanun tasarısının komisyonlara alınması ile tamda okuyanın beklentisi doğrultusunda bu olayı sanki kanunlaşmış gibi manşetten sunarlar. Basit bir örnek vermek gerekirse;

3167 sayılı kanunda 26 Şubat 2003 te bir değişiklikler yapılmıştı. Ama bu tür gazetelerde bu kanunun içeriğine yönelik tek bir teklif verilmesi ile hemen konuyu manşete çekerler. Aslında son 4 yılda bu kanunla ilgili hiç bir değişiklik yapılmamasına rağmen bu tür gazetelerde en az 30 defa sanki bu kanunda değişiklik yapılmış gibi haberler yayınlanmıştır.

Kısaca ABD deki olaya değinmek istiyorum. ABD temsilciler meclisi komisyonu "Ermeni Soykırımı Tasarısı" nı kabul etmiş. Bu kabulün hiç bir hükmü yoktur. Asıl olan meclis tarafından kanunun kabulü ile onaylanıp yürürlüğe girmesidir.

Ama Fransa örneğinde olduğu gibi sürekli yaygaralarla ortalığı ayağa kaldıran medya insanların konudan sıkılıp tepkisiz kalabilmelerini yine ABD deki süreçtede uygulamaya koydu.

Halbuki konu ısıtılıp ısıtılıp bıkkınlık verecek kadar ortada hiç bir şey yokken tartışılmasa, kanun yürülüğe girdiğinde halk galeyana gelip gerekeni affetmeyecek şekilde yapacaktır. Bunu önlemek için içimizdeki düşmanlarımız paralı asker gibi kamuoyunu zehirliyorlar.

Halkımızdan rica ediyorum. Bu konuyla şimdilik ilgilenmeyiniz. Olmayan şeyin tartışmalarına girmeyiniz. Kendinizi gerçek tepkiye hazırlayınız. Ve mümkünse ABD mallarını kararlı bir şekilde boykot edeceğinizi bu tür yayınların yapıldığı noktalara bildiriniz. Göreceksiniz ki bu vatanı 3 kuruş menfaat karşılığı satmaya hazır medya grupları yayınlarını sizin tepkiniz doğrultusunda değiştirecekler.

Güzel bir atasözümüz vardır. "Vurduğunu öldür, yedirdiğini doyur" derler.
Hiç bir zaman sonuçsuz kalacak eylemlere taraftar olmayalım. Sonuç odaklı olmamız gerekir.

Lütfen "Ermeni, mermeni" denerek sürekli gerçek gündemden koparılan Ülkemizi gerçek gündemiyle hareket edecek hale getirmek için uyanık olalım.
Saygılarımla 

 

Tarih: 13.10.2007 Okunma: 737

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?