BÜYÜKLERE MASALLAR(6),

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 25.08.2011

Kalem feryâd eder, ağlar mürekkep,
“Beni cahil eline verme Ya Rab!
Lütfunla âlime çevir yolumu,
Kırma n’olur kanadımı, kolumu.”

                                                                               

Lâedri

 

Mustafa ÖNDER

Bir varmış bir yokmuş, evvel evvel iken, ahkâm keserken monşerler, Pencabisland ve Uzakistan’da cirit atarken Coniler, özgürlük diye tuttururken develer, Kelaynakistan’daki Sadrazam Eylülçavuşlu da coştukça coşmuş! “Açalım! Açalım!” diye fermanlar çıkarmış, hudutlara haber salıp “GKK’liler gelsin, gardaş gardaş yaşayalım” demiş. Cenup Kelaynakistan’ın baş belâsı olmuşlar.

İslamıbol’daki gardaşları da oralarda palazlanmışlar, holdingler kurup siyah mangırlarını GKK’ye aktarır, hatta şimal Uzakistan’daki Yahudi Postalcızade’yle paslaşır olmuşlar. Onları en çok Okyanusyalı Coniler severmiş. Muhabbetleri sular seller gibiymiş vesselâm!
Türük asakiri de mecburen sık sık akın yapar, GKK haramilerini bombalayıp öldürür, içerideki elebaşılarını da dama tıkar, erzağına, tüfenklerine el koyarmış ama Coniler ve şimal Uzakistan’da Yahudi Postalcızade’nin desteğiyle yuvalandıkları Mumlu Dağında üreyip üreyip cenup Kelaynakistan’a saldırırlarmış!

Ecinniler boş durmuyormuş vesselam! Bindallı adasındaki damda biti kanlanan Posbıyık Cani, Sadarete haber üstüne haber yollarmış, “Beni eve çıkarın, haramileri susturayım” diye...

“Açalım! Açalım” fermanı çıkarıp, GKK’li haramileri huduta buyur etmişleeerr! Vay babooo, binbir çalım ile gelmiş bizimkiler! Mumlu’dan Siyah Kertenkele’nin seçip yolladığı haramiler, bayrak diye yaptıkları bezleri sallaya sallaya, “Yaşasın Özerk Mazotpatamya!” diye diye şıngır mıngır girmişler huduttan.

Masal bu ya, tam sırada Persiya Kralı Necati, şimal Uzakistan’daki Mumlu dağına demirkuşlarıyla saldırınca Siyah Kertenkele’nin etekleri tutuşmuş!
Yediği tabağa pisleyen haramiler, sadrazamı kızdırınca, Eylülçavuşlu, “Açalım maçalım yok!” diye emir buyurmuş. Vatanına göz dikenlere karşı, kahramanlığıyla nam salmış Türük asakirinin sabrı da taşmış. Mumlu’yu kumluyu, şimal Uzakistan’daki yedi köşeyi, haramilerin izinin olduğu her beşiği darmadağın edivermişler! Kelaynakistan “oh beee!” demiş.
Biz Beyaz Fırka’nın onuncu sene-i devriyesini anlı şanlı kutlar iken, Sadrazam Eylülçavuşlu, Suridana’lı Fessat’la bozuşmuş, Zumali’de kıtlık başlamış, Trablusyana’da Kadayıf tahttan düşmüş... Harami yandaşı Yahudi Postalcızade de Türüklere “Adamlarım ölüyor, ateş etmeyin!” diye çırpına dursun, gökten üç elma düşmüş, biri bu masalları okuyanın başına, biri ulu Türük Milletinin başına, biri de... Bahtınız açık, orucunuz mübarek, memleketiniz ve cumhuriyetiniz daim, ulusunuz mes’ut ve bahtiyâr olsun... Kalın sağlıcakla...

Yazının tamamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=19510

Tarih: 25.08.2011 Okunma: 708

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?