AKP’nin camlarını kimse kıramaz! Hasan DEMİR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 16.08.2011

Hasan DEMİR, YENİÇAĞ

Partisinin onuncu kuruluş yıldönümünde Erdoğan, “Bıçak kemiğe dayandı” diyor ve BDP’ye, “Siz partimizin cam ve çerçevelerini kırabilirsiniz. O camlar yeniden takılır. Biz her yerdeyiz. Olmaya da devam edeceğiz” diye meydan okuyordu.

Sayın Başbakanı dinlerken burnumun direği sızladı. Dokuz yıldır yönettikleri ülkede Erdoğan, partisinin o bölgeden aldığı oylara bakarak, “Biz oradayız” diyebiliyordu. Oysa orada AKP’ye oy verenler vardı ama AKP’liler sokakta, şehirlerarası yollarda yoktu. MHP yoktu, CHP yoktu, diğer partiler yoktu. PKK ve onun siyasi ve askeri uzantıları vardı. Halk, Diyarbakır’dan Şırnak’a, Hakkari’den Tunceli’ye kadar geceleri çocuk ve eşleri ile sokağa çıkamaz hale gelmişlerdi. “Partimizin cam ve çerçevelerini kırsanız bile biz orada varız” diye övündüğü Türkiye işte bu Türkiye idi Erdoğan’ın. Yani AKP’nin camlarını kıramazdınız ama askeri, polisi, sıradan vatandaşı sokağa çıktığında Kandil’e kaçırabilir yahut arkasından kalleşçe yaklaşıp sıktığınız bir kurşunla şehit edebilirdiniz. Böylesi insanlık dışı vahşetler karşısında tedbir almak için acelesi olmadığını da yine Erdoğan kendisi söyledi:  “Bıçak kemiğe dayandı ama bekliyoruz, hele şu Ramazan bir çıksın, siz gününüzü görürsünüz!” Ne denir? Dense dense,  “E, pes vallahi” denir herhalde.

Ülkenin Başbakanı inisiyatifi PKK ve onun KCK’sına kaptırmışken görüyorsunuz nelerden bahsediyor. Nedir bu hal böyle? PKK her gün mutlaka bir asker, bir sivil, bir memur kaçırıyor, şehit haberi almadığımız gün yok gibi bir şey. Sonra güvenlik güçleri devreye giriyor, siyasiler mesajlar yayımlıyor, bunun adı da terörle mücadele oluyor. Öte yandan İran, terörle mücadele nasıl olur, Türkiye’ye gösteriyor. O vuruyor, terörist kaçacak delik arıyor. Ve Kandil’dekiler, “Vurma ne olur, İran sınırını artık biz koruyacağız” diye Tahran’ın elini ayağını öpüyor. Bizimkiler de topu taca atmak için, “Asker ne istedi ise verdik, daha ne yapalım” diyor, diyebiliyor. Beyefendi, asker siyasi irade istiyor, onu verdin mi? Meselâ Kandil’i vurabiliyor musun?

Böyle bir Türkiye’de parti binalarının cam çerçevesi için ağıt yakmak Sayın Erdoğan’a yakışsa bile, Türkiye’ye yakışmadı; sizi bilmem ama ben yakıştıramadım.

Yazının tamamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=19400

Tarih: 16.08.2011 Okunma: 707

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?