Favori CHP; sürpriz MHP, Arslan BULUT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 21.05.2011

Arslan BULUT, YENİÇAĞ



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gezisi sırasında sohbet ettiğimiz bütün CHP’liler bana MHP’nin 12 Haziran’da nasıl bir sonuç alacağını soruyor. Ben de MHP’nin bütün saldırılara rağmen seçimde sürpriz yapabileceğini, umulanın üstünde oy alabileceğini söylüyorum.
Kemal Kılıçdaroğlu da 32. Gün programında Mehmet Ali Birand’ın sorularını cevaplandırırken “Elbette MHP’ye sahip çıkmalıyız. Ben MHP’den çok iktidara seslenmek isterim. Bu yasa dışı yollara başvuranları bulun ve yargı önüne çıkarın. ‘Baraj altına nasıl düşürürüz’ diye formüller aranıyor ama ben MHP’nin seçimden güçlenerek çıkacağını düşünüyorum. Eğer biz bu ülkede hukukun üstünlüğünü savunacaksak yasa dışı yollarla elde edilen bulguları elimizin tersiyle itip gündeme getirmememiz lâzım” dedi.
Kılıçdaroğlu, başından beri bu bakış açısını her vesileyle ortaya koyuyor.

***

Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir, Çanakkale, Afyon gezi programına deprem bölgesini eklemesi de olumlu karşılandı. Konya mitingi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’tan naklen yazdığım gibi CHP adım adım ilerliyor, AKP adım adım geriliyor. Nitekim RIJA-SAM adlı uluslararası bir konsorsiyumun, Türkiye’de 50 bin kişi üzerinde yaptığı dev ankette AKP’nin oy oranı yüzde 32,14 görülüyor. CHP’nin “en kârlı çıkacak parti” olarak oylarını yüzde 34,78’e yükselttiği, MHP’nin ise yüzde 18.79 oranını koruduğu bildiriliyor.
Tayyip Erdoğan, bu sonucu öngördüğü, ya da bildiği için, işi mezhep tartışmasına vuruyor ve “1949’da bir camiyi kütüphane yaptılar” dedikten sonra “camileri ahır yaptılar” edebiyatından medet umuyor..
Ve gerçekten kimyası bozuldu ki kendi bakanları ve milletvekillerinden yolsuzluk yapanları aday göstermediğini ağzından kaçırıyor, hatta kahraman komutan Engin Alan’ın, kendisi geldiğinde ayağa kalkmadığı için hapse atıldığını itiraf edebiliyor.
Konya’da “ince siyaset” yapan Durmuş Ali Karamut’un, İslam ülkelerinde görülen çatışmaların, katliamların, mezhep çatışmalarının ülkemizde de yaşanabileceğine ve bu sebeple milleti ayrıştırmak için değil birleştirmek için siyaset yapılması gerektiğine dair uyarılar içeren konuşmasını, “CHP adayı, Ahmet Davutoğlu’nu destekledi” diye anlayan ve anlatan kalın kafalar da olabiliyor..
Oysa son olarak ABD Başkanı Obama, Karamut’un açıklamalarını teyit etti ve Arap ülkelerindeki ayaklanmaları kendilerinin planladığını itiraf etmiş oldu. Obama, Beşar Esad’a “Ya dediğimizi yap ya da çek git” uyarısında bulundu. Karamut da bu konuları anlatıp “sıfır sorun” diyenlerin Türkiye’yi çözümsüzlüğe ve yalnızlığa ittiğini anlatmıştı..

***
Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde bir vatandaş, Kılıçdaroğlu’na, “Biz, Doğru Yol Partili olarak oyumuzu CHP’ye vereceğiz” dedi. Erzincan’daki CHP’liler de “Doğru Yol’cuların bir kısmı CHP’ye bir kısmı ise MHP’ye oy vereceğini söylüyor” dedi.
Bir gerçeği de “Anadolu kartalı” Osman Pamukoğlu açıkladı ve “Köylerde de dolaşıyorum ve karadan dolaşıyorum. Binlerce kilometre yol yaptım. Herkesi birebir dinliyorum. 2 derdi var halkın; biri ekmek, biri huzur” dedi.
AKP bu seçimde “2023’te Kanal İstanbul” dışında bir proje açıklayamadı. “İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün” sloganı ise nüfusu azalıp milletvekili sayısı düşen illerde komik karşılanıyor.
CHP ise bütün ekonomik vaatlerini halka benimsetmiş durumda.. Menderes’in, Demirel’in, Ecevit’in, başlangıçta Tayyip Erdoğan’ın estirdiği rüzgârı, bu seçimde Kılıçdaroğlu estiriyor..
Ekmek ihtiyacına CHP, huzur ihtiyacına ise MHP cevap veriyor.
Dolayısıyla RİJA-SAM’ın açıkladığı üzere bu seçim AKP’nin umduğu gibi bir seçim olmayacak; üstelik AKP geçmişte mazlumdu, şimdi ise zalim olarak algılanıyor.

Tarih: 21.05.2011 Okunma: 668

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?