AKP ERGENEKON'UN ÜRÜNÜDÜR, Rıza ZELYUT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 19.04.2011

 
  Rıza ZELYUT, GÜNEŞ

Yazının Hattı: http://www.gunes.com/2011/04/19/yazar/345/riza_zelyut/akp_ergenekon_un_urunudur.html


e-mail: [email protected]

Başbakan Erdoğan ve yandaş basını durmadan Ergenekon çetesinden söz ediyor. Ama şu çeteleri hiç görmüyorlar:
*12 Eylül darbesi ile milli egemenliğe el koyan Kenan Evren ve adamları...
*1993'te Sivas'ta 37 insanı yaktıran o çete...
*1995'te Gazi Mahallesi'nde 17 insanı öldürtenler...
*1998'de Sincan'da tank yürüten...
*2007'de hükümete karşı bildiri yayımlayan....
Ortada duran bu gerçek çetelere ve darbecilere dokunmuyorlar. Muhalif insanları Ergenekoncu gösterip aslında gerçek Ergenekoncuları gizleyerek çetecilik yapıyorlar.

AMERİKANCI ÖZEL HARP DAİRESİ
Şu bir gerçektir: Türk Hükümeti'nin içene, 1950'lerin başından itibaren ABD güdümünde bir çete yerleştirilmiştir.
Bunun adı daha sonra Özel Harp Dairesi olmuştur.
Buna şimdilerde Derin Devlet gibi bir isim de verilmektedir. Ve bugün Ergenekon Terör Örgütü diye sözü edilen örgüt; aslında bu Özel Harp Dairesi'nden başka bir şey değildir.  Ve her gelen hükümet; ABD ile işbirliği içinde bu derin yapıyı kendisine göre şekillendirmiştir.
Özel Harp Dairesi; ülke içindeki solculara karşı mücadele etmek; onları gerekirse ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuştu. Bunlar; yaptıkları kışkırtıcı eylemlerle halkı sola karşı düşman haline getirmeye çalıştılar.  12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbeleri; tamamen Özel Harp Dairesi'nin ABD'den yürütülen plana göre yaptığı darbelerdir.
12 Eylül 1980 darbesi ile; solcular, Atatürkçüler ve milliyetçiler ezilmiş; meydan Tayyip Erdoğan çizgisindeki kesime bırakılmıştır. Bu iş için darbeci Kenan Evren yoğun çaba göstermiştir. Tarikatçi Turgut Özal'a ekonomiyi eline teslim eden bu darbecilerdir.  Yani hem Turgut Özal hem  de Tayyip Erdoğan bu darbeci geleneğin yarattığı yeni iklimin ürünüdürler.
Başbakan Erdoğan; o darbeci derin devlet yapısına asla dokunmamakta; milletin gözünü, muhalifleri darbeci göstererek boyamaktadır.

SİVAS KATİLLERİNİN AVUKATLARI NEREDE?
Eğer 12 Eylül derin devletinin (Yani o zamanki Ergenekoncuların) darbesi olmasaydı; bugün Tayyip Erdoğan diye bir siyasetçi olmayacaktı. Çünkü; o darbe ile iki büyük gelenek olan Demokrat Parti (Menderes) ve CHP (İnönü) geleneği engellenmiş , bunların tabanı korkutulup tarikatçi-Amerikancı kesime aktarılmıştır.
Unutulmasın ki 1969 yılında solcu gençler Amerika'yı protesto ederken; bugün AKP'de bulunan öğeler; ABD için mücadele ediyorlardı. Yani; ABD ile AKP geleneği arasında derin bir bağlantı hep olmuştur.
Gerçek Ergenekoncular; bugün AKP kadrolarında ve AKP milletvekili listelerinde boy atmaktadırlar. AKP'nin Ergenekonculuğunu göstermeye yetecek birkaç örnek:
Sivas'ta aydınları diri diri yakanların avukatı Hayati Yazıcı, AKP'de baş rollerdedir. Yine Ali Bulut; Haydar Kemal Kurt, Zeyid Aslan, İbrahim Hakkı Aşkar gibi Sivas'ta insan yakanların avukatları, AKP'den milletvekili yapıldılar; diğerleri üst düzey görevlere getirildiler.  Yine darbeci Kenan Evren'in avukatlığını bedava yapan Ahmet İyimaya da AKP'de tepedeki isimlerdendir.
Başbakan Erdoğan; bu işin hesabını vermeyi neden düşünmüyor?

CİHANER'E LAF EDENLER
CHP milletvekili adayı eski savcı İlhan Cihaner'e saldıranlar; tarikatçi gelenekten gelen ve Amerika'ya göbek bağı ile bağlı olan kesimlerdir.
Bunlar; Türk milletini tarihten silmek için 'Türkiyelilik' kavramını icat edenlerdir; özerklik adı altında ülkemizin Güneydoğusunu Kürtçülere vermek için dolap çevirenlerdir.
CHP; Cihaner'i listeye koyarak mazluma ve Türkiye'ye sahip çıkacağını bir kez daha gösterdi.
Biliyorum ki aydın Denizli halkı İlhan Cihaner'e sahip çıkacak ve AKP'den 'Derin AKP'nin hesabını soracaktır.

EVET AHLAKSIZLIKTIR
Başbakan  Erdoğan dün; sınav rezaletini dile getirmeyi;  'ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır' diye çok sert eleştirdi. Ve bu işte bir tek kişinin kayrılmadığını iddia etti. Nereden biliyor; o şifrelerin bazı AKP'lilerin çocuklarına verilmediğini?
Bence de bu iş ahlaksızlıktır: Milletin çocuklarının hakkını yemek için cevap anahtarına şifre koymak...

Tarih: 19.04.2011 Okunma: 681

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?