İŞGALCİLERE DUANIZI EKSİK ETMEYİN, Hüseyin ŞİNASİ

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 30.03.2011

 

   

Hüseyin ŞİNASİ, Anamur'un Sesi

Adına BOP denilen ve 22 ülkeyi içine alan coğrafyada uzun süredir beklenen ve tahmin edilen şey oluyor. Hatırlarsınız ilki Tunus’ta patlak veren, ardından tüm Arap ülkelerine sıçrayan isyan ateşi, yakıp, yıkmaya, liderleri devirmeye ve öldürmeye devam ediyor. İşgalci ABD, İngiliz, Fransız ve Norveç askeri gücü, Tunus ve Mısır’dakinin aksine Libya halkına bomba yağdırıyor. Öte yandan sınır komşumuz Suriye’de kan gövdeyi götürüyor, insanlar ölüyor. Kullanılan silah ve atılan bombalara bakılırsa, adamların niyetlerinin Libya’da mağdur olan insanları koruyup kollamaktan öte, bir işgal havasını çağrıştırıyor.

    Ülkemizde bazı aklı kırık, vicdanı kirli zavallılar haricinde hiç kimse, koalisyon güçleri ve onun paravan şirketi Nato’nun, Libya halkına acıdığını iddia edemez. Eğer aksini iddia eden varsa esas buna yanarım. Öyle ya! Adamlar Libya halkına zalim Albay Muammer Kaddafi adında bir diktatörün, kırık yılı aşkın bir zamandır halkına yapmış olduğu eziyetlerden çok üzülüp, içleri kan ağladığından savaş uçaklarını, savaş gemilerini, denizaltılarını Libya açıklarına gönderdiler biz de inandık.

    Libya halkına acımada ve sahip çıkmada o kadar çabuk ve aceleci davranan Birleşmiş Milletler ve koalisyon güçleri, acaba Filistin’e, Balkanlar ve Bosna’ya sahip çıkmada neden o kadar duyarsız ve ilgisizlerdi? Neden yüz binlerce insanın katledilmesine, masum çocukların ve kadınların ırzlarına geçilmesine göz yummuşlardı?

    Yüz yıl öncesi (1911-1912) olduğu gibi Libya’yı aynen Irak’ta, Afganistan’da yaşananlara benzer korkunç bir son bekliyor. Ne yazık ki, Irak işgaline seyirci kalanlar, hatta işgalcilere dua edenler, şimdi de aynı tavrı sergileyecek, dualarını bu muhteremlerden esirgemeyeceklerdir.

    Tunus’da başlayıp, Mısır’da devam eden ve birçok Arap ülkesine yayılan isyan ve kalkışma hareketleri daha başından itibaren bir uyanışma, özgürlük ve demokrasi hareketi değil, aksine batı emperyalizminin yeniden uyutma, kukla liderler yaratma hareketidir. Gerçeği söylemek gerekirse, Tunus’da, Mısır’da başarıya ulaşan kalkışma hareketlerinin o ülke insanlarına getirdiği veya getireceği yeni bir şey de yoktur.

    İşin tam bu noktasında, insanın merak edesi geliyor. Şu daha düne kadar “dost ülke”, “kardeş ülke” liderleri iyi idi de birden değişti diktatör oluverdiler. Dahası zalim krallar, devlet başkanları, cumhurbaşkanları, yalnız Irak’ta, Tunus’ta, Mısır’da, Yemen ve Bahreyn’de, kısacası İslam dünyasında mı var? Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da, Güney Amerika’da hiç diktatör yok mu? Elbette var olmasına var, ama oralarda petrol yok, yer altı zenginlikleri yok, dahası oralarda Müslüman yok cancağızım. Eee petrol olmayınca, zengin maden yatakları ve Müslüman da olmayınca müdahaleye gerek yok demek ki.

    Sözü uzatmayacağım, anlayacağınız İslam dünyası adım adım işgale doğru gidiyor. Dün Irak, bugün Libya, yarın başka bir İslam beldesi işgal edilerek o meşhur BOP cenneti inşa edilecek. Halifede eğer yaşarsa kısa bir süre teşrif buyurup daha sonra makamını yeni civcivlerine bırakacak. Osmanlı yeniden inşa edilerek Türkiye BOP denilen dünya cennetinin merkezi olacak.

    Ey adı büyük, şanı büyük, Allah'ım. Sen her şeye kadirsin, her şeyi gören ve bilensin. Zihinleri kuşatılmış olarak, aramızda fink atan bu gaflet erbabına doğruları beyan eyle. Uyuyan zavallıları sen uyandır, delalette olanları sen bildiğin gibi eyle Allah'ım.

    Benim dedelerimin kahramanlık izlerinin halen yaşadığı, şühedanın bağrında yattığı, Allah dostlarının nakış nakış işlediği o toprakları ve üzerinde ki din kardeşlerimizi sen koru Allah'ım. Onları oyuna getirenleri, oynanmak istenen vahşet oyununu insanımızdan gizleyenleri sana havale ediyoruz ve sen bildiğin gibi eyle Allah'ım.

    Masum insanların başına bombalar yağıyor, yarın beklide mahremlere girilecek, yırtılan Kur’anlar üzerinde düşman salyaları kusulacak. Bütün bunlardan yüreği titremeyecek sözde inananlar, sözde kurtarıcılar meseleyi bir iki parlak cümleyle geçiştirecekler.

   Teslimiyetçi yandaş medya dünden konuyu manşetlerine taşıdı. Koalisyon güçlerine bizim uçaklarımız da iştirak edecek. Bu ne korkunç bir gaflet, bu ne korkunç bir ihanettir. Kime bomba atacaksın veya kimlerle hangi düşmana saldıracaksın? Dost kim, düşman kim bilen var mı aranızda?

    Evet, maalesef Libya işgale doğru gidiyor. Yarın sıra belki bize de gelecek. Dün Irak işgal edilirken işgalcilere dua edenler, bugün de Libya saldıranlar için dua edecekler. Belki bize sıra gelince de, bazıları o bomba yağdıran uçaklardaki pilotların birer melek olduğunu söyleyip, insanımızı öyle kandırmayı deneyecekler. Yine eminim ki, o gün bile bu yalanlara inanacak ve mutlaka bu işte de bir hikmet vardır diyerek duaya katılacak o kadar çok zavallı var ki aramızda.

    Evet. İşgalci güçler, NATO haydutları çok acımışlar ve üzülmüşler bizim din kardeşlerimize. İçleri yanmış, yürekleri parçalanmış adamların ve koşup gelmişler kardeşlerimizin hizmetine. Tıpkı, Afganistan’da, Pakistan’da ve Irak’ta olduğu gibi.
Varsın sizler zalimlere alkış tutun, duanızı esirgemeyin. Ama şunu da asla unutmayın. Bunlara beddua edenler de olacak elbette. Kime derseniz en sade cevabım, oynanan oyunlara gelen ve Türk Milletinden bu oyunları gizleyen bütün baykuşlara.

Tarih: 30.03.2011 Okunma: 711

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?