Tantan “Gül konuşunca Başbakanı operasyona düşürdü” Behiç KILIÇ

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 05.10.2010

 

Kalem feryâd eder, ağlar mürekkep,
“Beni cahil eline verme Ya Rab!
Lütfunla âlime çevir yolumu,
Kırma n’olur kanadımı, kolumu.”

                                                                                                   

Lâedri

   
Behiç KILIÇ, YENİÇAĞ, 05.10.2010

Sadettin Tantan’ın çarpıcı bir sözü ile yazıya başlayalım..
“Türk halkı hiç iktidara gelemedi! Hep ABD’nin icazetiyle iktidara gelenler, bunu övünç kaynağı olarak gördü. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı...”
Ve değerlendirmelerini sunalım..
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan Başbakan’ın “sıkıntılı” olduğunu değerlendiriyor... Diyor ki; “Ben, Cumhurbaşkanının” Çok güzel şeyler olacak “söylemiyle Başbakan’ın operasyona düştüğünü tahmin ediyorum...”
Şimdi bir düşünelim!..
Tantan ne demek istedi.. Tantan’ın söylediğini anlamaya çalışacağıma, gider Stephen Hawking okurum daha kolaydır da, gene de kendimizi zorlayalım!.. “Başbakan nasıl operasyona düşmüş” dinliyoruz...
“Operasyona düştü.. Ve “Açılım” söyleminden geri dönemiyor Başbakan. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru giderken, geçmişte verdiği sözleri yerine getirmesi zor...”
“- Neden zor?..”
“- Çünkü bütün bilgi ona akıyor...”
Hadi bakalım..! Devamı problemi çözecek...
“Akan bilgilerde ne var? Özellikle PKK’yı kimin kullandığı açık bir şekilde kendisine iletilmiş durumda. Dış politikada nasıl sıkıştığı, Türkiye’nin çıkarlarını gözetmezse iktidarının sonu olacağını ama etmediği takdirde de sonu olacağını biliyor...”
Anladığımızı söyleyelim...
“PKK’yı ABD ve AB kullanıyor.. Dış politikada da bu iki etken Türkiye’nin çıkarlarını sallıyor.. Başbakan bunlara evet dese içeride halka karşı zor durumda kalacak, hayır dese o ceberutlar tepesinde... Kendisine gelen bilgiler böyle, bu yüzden sıkıntılı..”
Bence Tantan’ın söyledikleri budur!..
Devamı da şudur..
“Yüzde 58 referandumda evet çıktı, seviniyor ama bana göre sevinemiyor...”
“- Seviniyor ama sevinemiyor!.. Neden?..”
“- Çünkü büyük riskler ve tehlikelerle iç içe. Şu anda en zayıf durumda ve bir omuz darbesiyle yıkılabilir. Türkiye çok sıkışmış vaziyette. Talepler artık tehdide dönüşmüş durumda...”
Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan; “Başbakan’a çağrım var: Gel halktan özür dile...”  çağrısı yapıyor, bu çağrı bir tavsiye..! Gerekçesi de var tavsiyesinin..
Tantan’a göre Başbakan son zamanlarda milli olmaya gayret gösteriyor. Çünkü tehlikeleri görmeye başladı.. “Başbakan tehlikeleri görünce milli olmaya çalışıyor. Söylemlerinde değişiklikler var” diyen Tantan, çağrısını yapıyor..
“Ben iktidara derim ki, bundan kurtuluş yolu var. Millete gerçekleri söyleyin. Deyin ki; Gazze’de haykırdık... Ama, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’daki Müslümanların katliamına ses çıkarmadık. Özür diliyoruz. Gazze’yle sizi meşgul ederken, Gazze’nin perde arkasında farklı şeyler yaşandı. Başka güçlere hizmet ettik. Şimdi size dönüyoruz ve özür diliyoruz” ...
Peki bunu yapabilirler mi?..
“Tehditler var! Başbakan ve iktidar partisine yönelik tehditler var. Halka teslim olabilir Başbakan. Akil adamlar grubunun PKK konusunda buraya gelmesi çok tehlikelidir. “BM gelsin silah bırakalım” sözleri, Başbakan’ın “NATO gelsin” teklifi çok tehlikelidir.”
Sadettin Tantan’ın, ülkenin özürlü halini izah eden yorumuna da bakalım..
“Türkiye kendi aydınını, kendi halkını bilinçlendirecek aydınını yetiştiremedi. Alt yapıyı yapamadı...”
 İşte bu hali izah eden çarpıcı gerçek..
“- Hep icazetle iktidara gelindiği söylendi, halk sessiz kaldı! Son yıllarda, özellikle, sanki çok büyük işler yapılıyormuş gibi, bir takım kurumlar çökertildi. ”
Tantan’ın ilginç açıklamalarına devam edeceğiz...

 


Arşiv

 

Tarih: 05.10.2010 Okunma: 718

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?