Aptal, Tıkla oku

Osman YILDIZ - 18.09.2009

Aptal, Tıkla oku

 

            Bugünkü yazımda niye aptal olduğunu sana anlatmaya başlayacağım.

Evet evet! Yanlış okumuyorsun. Senin neden aptal olduğunu sabredersen kaçmazsan sana anlatıp ispatlayacağım.

            Öncelikle bir önceki yazıyla ilgili basit istatistikler vermek istiyorum.

Çok detaylandırmayacağım. Önce bence önemli olan değerleri vereyim.

Önceki yazımı;

7 kişi 1 saatten fazla süre ekranında açık bekleterek inceledi.

10 ip (Telekom tarafından tahsis edilen sabit  veya değişken numara demeti.) numarasından yazım tekrar tekrar açıldı.

3 kişi sayfanın açılmasından itibaren belli bir süre geçtikten sonra yorum ekle tuşunu kullandı. Sadece 1 kişi yorum yazdı. Bu yorumu yazan arkadamış köşe yazarlarımızdan. Yani çok basit bir ifade ile köşe yazarımız Adem bey aptal olmadığından emin olduğu için yorumunu göndermekten çekinmedi. Okuduğu bir yazıda kinayeli bir şekilde aptal denmesinin aslında hiçbir değerinin olmadığını bildiğinden eminim.

Diğer 2 kişi ise acaba mı sorusunu sordukları için yorum yazamadılar gibi geliyor bana. Gerçeği kendileri bilir.

14 kişi açtıktan kısa bir süre sonra kapattı.

Sayfaya giren ip’lerden 34 tanesi resmi kurumlara ait ip’ler den

Genelhaberler.com’a genel olarak giriş yapanların sayısında ise benim yazımın etkisi ile mi, yoksa günün haberlerinin etkisi ile mi tamda anlaşılamayacak şekilde 1 önceki güne göre % % 20.07 lik oranda artış oldu.

Diğer istatistiklerin pek önemi yok.

            Sana neden aptal olduğunu ispatlayacağım dediğim bir yazıda bu istatsitikleri neden yazdım.

Bu istatistikler mahkeme veya savcı kararı olmadan kime ait olduğu hiçbir şekilde öğrenilmesi mümkün olmayan istatistiklerdir. Kendinden eminsen veya aptal değilsen için şu an ürpermez. Ama aptalsan yazıyı okuduğun için bile için ürperebilir. Ne kadar saçma sapan bir dialog değil mi? Hadi kendine itiraf et. İstatistikleri okur okumaz tereddütün oluştu mu? Oluşmadı mı? İçin ürperdi mi? Ürpermedi mi?

İçin ürperdi ise; sana daha fazla bir şey anlatmama gerek yok. Net bir şekilde ip numaranın başkası tarafından bilinmesinin hiçbir şey ifade etmeyeceği yazıldığı halde bu psikolojiyi atamıyorsan senin öncelikle gerçek anlamda bilgiye ihtiyacın var.

Senin aptallığın bilgisizliğinden geliyor. Ve korkulacak tür bir aptallık değil. Bilgini artırdıkça bu aptallıktan kurtulabilirsin.

            Biraz bilgi vereyim.

            İnternet dediğimiz yapının temeli bulunulan bilgisayardan başka bir bilgisayara bağlanmaya dayalı.

            0-1 leri anlamlı hale getiren bir yazılım aracılığı ile ve karşılıklı iletişim mantığı ile çalışan teknik aletlerin yardımı  ile bir bilgisayardan başka bir bilgisayara bağlanıp o bilgisayarda hazırlanan yapıları görsel olarak görürüz.

Bu görüntülerin oluşabilmesi için bulunduğumuz bilgisayardan başka bir bilgisayara bağlanılabilmesi için teknik aletler referans numaralarına ihtiyaç duyarlar.

Basit olarak anlamanı sağlamak için telefon numaralarından örnek vereyim.

Sana ait olan numarayla başka bir numarayı aradığında senin numara bilgin olmadan ve arayacağın numara bilgisi olmadan hiçbir şekilde telefonla görüşemezsin.

Demek ki; bir bilgisayarın internet üzerinden başka bir bilgisayara bağlanma şeklinde gerçekleşen internet girişi için temel olan 2 unsur varmış.

  1. si senin bilgisayarının tanımlanmasını sağlayan numara demeti.
  2. ise bağlanacağın bilgisayarın numara demeti.

İnternete bağlanmak için hareket ettiğinizde servis sağlayıcınız size 1 adet numara demeti tahsis eder. Ve siz bu numara demeti ile yine adres olarak yazdığınız bilgiler için servis sağlayıcılar tarafından yönlendirmesi yapılan başka numara demetlerini bildirmiş olursunuz.

Ve aracı olarak kullandığınız yazılımın anlayacağı şekilde hazırlanmış olan temeli lamba yan, lamba söne dayanan hızla yanıp sönen lambalardan oluşmuş görüntüler görürsünüz.

Şu anda okurken gördüğün bu satırlar gerçekte senin gözün algılayamayacağı hızda yanıp sönmekte olan binlerce ışıktan oluşuyor. Sen durgun hiç oynamayan bir görüntü görüyorsun.

Hangi lambaların hangi zaman içinde yanıp sönmesini sağlayan bir anlamda anahtarları açıp kapatanları organize eden, onlara hangi lambaları yakıp söndüreceklerine komut veren yapıya yazılım veya program diyoruz.

            Hem seni bilgilendirmeye hemde neden aptal olduğunu anlatmaya devam edeceğim. Aptal olarak yaşamaktan mutluysan sakın bir daha bu sayfalara gelme.

Ama neden aptal olacakmışım diye düşünebilecek kapasiten varsa sen takip et. Neden aptal olduğunu öğrendiğin zaman sanırım gerçek mutluluğuda yakalayabilirsin.

Kendi aklına güvenmeyi bilip başkasının aptal demesi ile aptal olmayacağını bilecek kadar kendinden emin olanlara saygılarımla

Tarih: 18.09.2009 Okunma: 742

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?