Türbanı Bırak Rahibe Bak

Osman YILDIZ - 21.02.2008

Türbanı Bırak Rahibe Bak

 

Yaklaşık 1 aydır tüm gündemi meşgul eden varlığı ile yokluğu arasında toplumsal refah açısından hiç ama hiçbir fark olmayan bir konu ile “TÜRBAN” meşgul olup durduk.

            Hayatım boyunca “Hadi Kızlar Okula” kampanyaları düzenleyenlerin, ne olursan ol yinede gel diyecek kadar kendine güvenenleri baş tacı edenlerin, benim düşüncem doğrudur absürdlüğünden medet umanları anlamadım. Anlayamayacağım da. Benim kapasitem ben doğruyum diyenlerin korkmasını algılayamıyor.

Demokratım diyip, benim demokratlığım sadece benim gibi düşünenler için geçerlidir diyenleri de anlayamadım. Anlayamayacağım.

% 80 gibi aşırı çoğunluğa mutlu azınlık tarafından uygulanan dayatmanın hesabını vermeden, ya bize baskı yapılırsayı da anlayamıyorum. Anlayamayacağım. Sana yapılan baskıda senin yaptığın ne bu sorunun sorulmamasını da anlayamıyorum. Anlayamayacağım.

            Bu sıralamaları uzatabilirim. Nasıl olsa bir şey fark etmez.

Bir zamanlar Sabah gazetesinde yayınlanan tam sayfa ilanlarımızda bilgisayarla ilgili küçük bir köşede bilgi notları yayınlıyordum. Masumane tamamen bilgilendirilmeye yönelik bu notların son yayınlananında önümüzdeki hafta Ülkemizde bilgisayar sektöründe oynanan “Bizans oyunları”nı yazacağımızı beyan etmiştik.

Bunun sonucu para verilerek gazete de yayınlanan ilanlarımıza sansür gelmişti. Her Pazar ilanımız gazeteye gittikten sonra avukatlar tarafından kontrol edilip, neyin araştırıldığını anlamadığımız bir şekilde onaylandıktan sonra yayınlanıyordu.

            O zamanlar anlatacağım Bizans oyunlarını anlatamamıştım. Şimdi de anlatmayacağım.

Ama dünden itibaren gündeme düşen kişisel iletişim aracı haline gelmiş bir yazılımdaki sansüre değinmek istiyorum.

Karşılıklı yazışma ile haberleşmeyi sağlayan bu oldukça meşhur yazılımın Ülkemizde Yirmidörtmilyondan fazla üyesi olduğu ifade ediliyor.

Yani yaklaşık genç nüfusumuzun nerdeyse tamamını kapsayabilecek atmasyon bir sayı. Küçümsemek için böyle yazmadım. Ama nerden bakarsanız bakın, asla küçümsenemeyecek bir sayıda insanımız bu yolla iletişim kuruyor.

Bu iletişim içerisinde bazı kelimeler sansürlü.

Bir tanesi de “RAHIP” veya “rahip” .

Sahi bu kelime sizce neden sansürlü olabilir.

Yazılımın Türkiye temsilcisi açıklama yapmış. Güvenlik amacıyla bazı kelimelere yasak koyuyoruz diye.

Ah canlarım benim. Bu Ülkenin bilgisayar bilenlerinin tamamını ahmak yerine koyan bir açıklama.

Evet evet yanlış okumadınız. Ben dahil yapılan açıklama bizlere bre ahmaklar diyor.

Bre zeka seviyesi az gelişmiş varlıklar diyor.

Bunu deme cesaretini nerden mi buluyor.

Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir yasağın var veya yok olması ile tartışılan bir yerde bu kadar absürd bir yalanın bile çok rahatça yutturulabileceklerini bildikleri için.

Bu yalanın küçük bir yorumunu yapayım.

Hıristiyan değilim. Ama bir şekilde bu yalanda en küçük bir doğruluk payı varsa oda sadece Türkçe yazışan Hırıstiyanları ilgilendirir.

O hırıstiyanlar eğer ben rahibim diyene kayıtsız şartsız teslim olup ne derseler onu yaparsalar o zaman gerçekten güvenlik açığı oluşabilir.

Türbanı yasak halde kalsın diyenler, lütfen bir daha düşünür müsünüz?

Saygılarımla

Tarih: 21.02.2008 Okunma: 745

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?