Türk Halkı Değişiyor, GELİŞİYOR

İsmail Hakkı CENGİZ - 01.04.2024

2023 başlarında, “Nüfus Yapımız, Gelişmiş Ülke Nüfus Yapısı” başlıklı bir yazı kaleme almış, orada, “Bu nüfusun gideceği yer, tarikatlar-cemaatler değil, dernekler, birlikler, kooperatiflerdir” diye yazmıştım.

31 Mart 2024 yerel seçimleri, Türkiye’nin ve Türk insanının değiştiğini, geliştiğini kesin olarak kanıtlıyor. Türk insanı, cemaat ve tarikatlardan uzaklaşıyor. Bunun en çarpıcı göstergesi Adıyaman seçmeninin tercihidir: Tarikatlar, şeyhler-şıhlar diyarı olarak bilinen Adıyaman şehrinin halkı, mutaassıp ve dinci bir partiyi değil, laikliğini öne çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) iş başına getirdi.

Ayrıca, mutaassıp yerler olarak bilinen, Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli büyükşehirlerinde ve Afyonkarahisar, Amasya, Bartın, Giresun, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak, Zonguldak ve Ardahan illerinde de halk, buralardaki, mutaassıp partilerde bulunan yerel iktidarı, laikliğini öne çıkaran CHP’ye vermiştir.

Bu sonuçlarla, 1977’den beri ilk defa “sağ” sayılmayan bir parti, Türkiye çapında birinci parti olmuş, CHP %37,7’ye ulaşmış, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) %35,5’te kalmıştır. AKP, seçimlere girdiği 2002’den bu yana ilk defa ikinci sıraya düşmüştür.

Yerel seçim sonuçlarıyla; yine ilk defa, Türkiye çapında, %70’e %30 olduğu kabul edilen sağ seçmen ağırlığı, yaklaşık, 50’ye 50 olarak dengelenmiştir.

Bu sonuçlar, medyanın yüzde 90’ını ele geçiren iktidar yandaşlarının karartmalarına, kara propagandalarına, iktidar partisinin devlet imkânlarını sonuna kadar kullanmasına rağmen elde edilmiştir. Umarım, herkes dersini almış, Türk Halkı’nın değiştiği, geliştiği görülmüş, kuru gürültüye pabuç bırakmadığı anlaşılmıştır.

Türkiye’nin ve dünyanın nasıl ve neden değiştiğini, bağlantısını aşağıda verdiğim yazılarda anlattığım için, sözü fazla uzatmayacağım.

Cumhuriyet ve demokrasi kazanmıştır. Kazanmaya devam edecektir.

Yaşasın Cumhuriyet aydınlığı… Yaşasın demokrasi.

x   x   x

İLGİLİ YAZILAR

Nüfus Yapımız, GELİŞMİŞ ÜLKE Nüfus Yapısı

Dünya Değişti, Koyun Gitti, Oyun Bitti

 

[email protected]

Tarih: 01.04.2024 Okunma: 281

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?