Akl-ı Selim

İsmail Hakkı CENGİZ - 07.05.2023

Ansiklopediler, “akl-ı selim”i, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırabilen akıl olarak tanımlıyor.

Doğru karar verebilme yetisi, gücü, sezgisi…

İyiyi kötüden ayırabilme yeteneği…

Eminim, insanların çoğunda akl-ı selim hâkimdir. Öyle olmasa dünya yaşanmaz, çekilmez bir mekân olur, hayat işkence haline gelirdi.

Tabii akl-ı selim bizim toplumumuzun çoğunluğunda da vardır. Seçime yaklaşırken gerginliğin arttığı hatta kimi yerlerde saldırıların olduğuna bakıp, seçim akşamı veya seçim ertesinde hadiseler çıkabileceği dile getiriliyor. Hatta partililer arasında çatışma çıkabileceği endişeleri paylaşılıyor.

Hayır, evvel Allah, hiçbir şey olmaz. Tabii münferit hadiseler yaşanabilir ama büyümez, büyük toplumsal hadiseler vukua gelmez. Çünkü anası AKP’li, kızı CHP’li, kardeşi İyi partili kendisi MHP’li, babası AKP’li oğlu TİP’li… Kim kiminle çatışacak?

Olmaz öyle şey!

Akl-ı selimi en iyi, en fazla CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gösteriyor, temsil ediyor. Toplumun çok büyük bir bölümünün güvenini kazanmış durumda ve sürekli olarak seçim atmosferini yumuşatmaya çalışıyor. Taşkınlık yapılmamasını öğütlüyor, herkese sükûnet ve itidal tavsiye ediyor.

Bendeniz de seçim sath-ı mailine girdiğimizden beri, kışkırtmalara, yalan haberlere itibar edilmemesi konusunda uyarıyorum. Kaynağını bilmediğiniz hiçbir habere inanmayın!

Akl-ı selime inanın!

Sağduyu galip gelecektir!

x   x   x

Öneri

KAHVEYE MERSİYE - Ayhan ALTINKUŞLAR'ın şiiri - YouTube

 

[email protected]

Tarih: 07.05.2023 Okunma: 422

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?