Kutuplaşma AZALDI, Gerçeklerden Kopuş ÇOĞALDI

İsmail Hakkı CENGİZ - 15.10.2021

İnsanları geren, uykularını kaçıran, kutuplaşmaya, birinci derecede sebep olan unsur, ekranlardaki bağırış-çağırış, sözüm ona, tartışma programlarıydı…

İkinci derecedeki unsur ise kışkırtıcı gazete manşetleriydi. Uzun süredir bakmadığım halde, o abuk tartışmaların azaldığını tahmin ediyorum. Öte yandan, azalsa da azalmasa da sanırım, vatandaşların çoğu benim gibi yapıyor, onlara bakmıyor!

Kaldı ki bunların müşterileri(!), meraklıları zaten 50 yaşın üzerindeki kişilerdi. Şimdi, 60’ın belki de 70’in üzerindekilerden başka meraklıları kalmadı.

Peki, gençler ve orta yaşlılar haberleri nereden alıyorlar?

Sosyal medyadan, son aylarda ise, özellikle Youtube’dan. Eh, oralarda da zaten “seçme” yazar ve kanallar izlendiğinden, kutuplaştıracak bir ortam pek bulunmuyor.

Yaklaşık, bir yıl öncesine kadar, yaşanan kutuplaşmadan son derece endişeliydim. Şimdi, çevremde, çarşı-pazarda, her yerde gayet büyük bir rahatlama hissediyorum. Siyasetteki bu gerginliğin azalmasında “salgın”ın da nispi bir etkisi olabilir.

GELGELELİM, GERÇEKLERDEN KOPUŞ ARTTI

Ülke ve dünya gerçeklerinden kopanları mutlaka siz de yakından veya uzaktan görüyorsunuzdur. Bendeniz, sizlerin gözlerinden kaçmış olabilecek iki örneği huzurlarınıza getireceğim:

Birincisi, Youtube’dan… Pek çok var da en yenilerinden birini seçtim. “Yerli ve Milli Projeler” adlı bir Youtube kullanıcısı veya kanalı var. Bunun, iki hafta önceki bir videosunun başlığını aynen alıyorum: “Türkiye Kuzey Suriye’yi İdlibi ne zaman resmen ilhak edecek?”

Bu videoya 164 yorum gelmiş. Bazılarını örnek olarak paylaşıyorum:

“hayırlısı..inşallah yakın zamanda bu anlattıklarınız gerçekleşir,”

“Öncelikle bu sonbahar eksik kalan bölgeleri bir an önce almalıyız.”

Vatana millete hayırlı olsun”

Allah cc yar ve yareniniz olsun”

İkincisi, Prof Mehmet Çelik’in “a haber”deki bir açıklaması. Çelik’in bu fotoğraf ve açılaması sosyal medyada yayılmış. Ben de 15 Ağustos 2021’de, paylaşan bir Facebook kullanıcısının sayfasından aldım. Yoruma gerek varsa buyurun yapın:

 

 x   x   x

TAVSİYE

ADAMLAR BİLİRİM Kİ… Arif Nihat ASYA

https://www.youtube.com/watch?v=ZfIbIA8eVTw

Tarih: 15.10.2021 Okunma: 666

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?