İYİ PARTİ-AKŞENER Bir DEVLET (BAHÇELİ) Projesi mi?

İsmail Hakkı CENGİZ - 09.10.2021

Tâ ilkokulda, kompozisyon konusu olarak verilen bir vecize öğrenmiştik: Zorluklar hayatımızın bileği taşıdır, onlara sürtüne sürtüne keskinleşiriz!

Meral Akşener’in, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içindeyken başlattığı “kongre” mücadelesi serüvenini hatırlayın! Önüne çıkarılan akıl almaz engelleri, garip yargı kararlarını ve MHP’den kopuşunu, koparılışını… Bu engelleri-zorlukları kim çıkarmıştı? Tabii ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli!

Sonra!

İnanılmaz zor şartlarda partileşme çalışmaları, olağanüstü gayretler… Hemen her gittiği yerde engellemeler, salon bulamamalar… Bulunan salonların açılmaması, açılan salonların elektriklerinin kesilmesi… Kendisine ve yol arkadaşlarına saldırılar… Akşener MHP’nin başına geçmiş olsaydı elbette böyle engellerle-zorluklarla karşılaşmayacaktı.

Gelgelelim, bu zorluklar Akşener’in hayrına oldu. Karşısına çıkan her “zorluk” onu biraz daha biledi, güçlendirdi.

Şimdi, 2021 yılının Ekim ayında anketler, İYİ Parti’nin yüzde 20’lere tırmandığını gösteriyor.

Eğer, Bahçeli, 2015’ten beri Akşener’e engeller-zorluklar yaşatmasaydı ne İYİ Parti kurulacak ne de Akşener böylesine yükselme eğilimine girebilecekti!

Fakat!

Fakat Akşener ve İYİ Parti’nin siyasette tutunması ve yükselmesinin yolunu Bahçeli başka bir manevrayla açtı: “İTTİFAK” düzenlemesiyle!

Eğer 2018 seçimlerine “ittifak”larla gidilmeseydi. İYİ Parti, CHP ile ittifak yapamaz, barajın altında kalır, TBMM’ye giremez, grup kuramaz ve silinir giderdi.

2018 seçimlerinden önce Bahçeli, “ittifak” uygulamasını icat etti. Kendi partisinin bir baraj meselesi olmadığı halde “ittifak”ta ısrar etti ve uygulanmasını sağladı. Şimdi görülüyor ki ittifak en fazla İYİ Parti’nin ve Meral Akşener’in işine yaramış. Yoksa Bahçeli’nin o ittifak ısrarı, Akşener’i bugünlere taşımak, İYİ Parti’yi iktidara hazırlamak için miydi?

Bahçeli bu kadar ileriyi görmüş, hesaplamış olabilir mi?

Olabilir!

Çünkü (Devlet) Bahçeli bir muamma!

x   x   x

İYİ PARTİ GAYET İYİ GİDİYOR

Yukarıdaki tahminî teori ve tahlil, İYİ Parti’nin ve onun azimli ve kararlı liderinin başarılarının değerini asla azaltmaz. Belki Bahçeli, gerçekten Meral Akşener ve İYİ Parti’yi engellemek istemiştir ama girişimler ters tepmiş, Akşener’in imanını, halkın da ona ve İYİ Parti’ye ilgisini-desteğini artırmıştır.

Akşener ve İYİ Parti kadroları, bütün zorluklara, imkânsızlıklara, manialara rağmen yılmadılar… Dişleri-tırnaklarıyla siyasete tutunmaya, zirveye tırmanmaya çalıştılar. Akşener, bütün yurdu, çarşı-Pazar, defalarca gezdi. Tutarlı, azimli ve kararlı bir duruş sergiledi. Çözümler üretti. 6 yıl boyunca, pek çok kez ülke gündemini belirledi, pek çok kez gündemin zirvesi oldu.

Ve meyvelerini toplamaya başladı. Meyvelerin gittikçe olgunlaşacağı, çok daha verimli hasat mevsimleri yaşanacağı anlaşılıyor.

Akşener’i ve ona inanan azimli İYİ Parti kadrosunu gönülden tebrik ediyorum. Ufukların karardığı günlerde millete umut ve moral aşıladılar. Yolları açık olsun.

x   x   x

TAVSİYE

HAKİKAT, Mukaddeslerin Mukaddesi, Cemil MERİÇ

https://www.youtube.com/watch?v=jDbAo7kysjw&t=16s

Tarih: 09.10.2021 Okunma: 816

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Özgür DENİZ

09.10.2021 - 19:33

İnsanlığa hayırlı ve faydalı olacaklarsa, söylediklerini yapacaklarsa, yokuşları yeniden düzleştireceklerse, kötüye giden her şeyi iyiye yönelteceklerse Allah yollarını açık etsin. Derin saygılar saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey.

i. Hakkı Cengiz

09.10.2021 - 21:04

Evet, aynı duygu ve düşüncelerle... Ne yazık ki siyasetçiler muhalefetteyken dünyanın en adil, en demokrat, en dürüst insanı oluyor, iktidar olunca her şey tersine dönüyor. Umarım, geçmişten ders ve ibret alırlar. Hatırlattığın için çok teşekkür ederim sevgili kardeşim. Selâmlar...

Suat Zobu

09.10.2021 - 21:18

Sevgili Kardeşim elinden gelse Akşener''i bir kaşık suda boğar. Biz o kapıyı kapatalı çok oldu. Selam ve saygılarımla sağlıklı günler diliyorum.

i. Hakkı Cengiz

10.10.2021 - 11:41

İlgin için çok teşekkür ederim, Suat Kardeşim. Siz pek çok ülkücü-milliyetçinin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuşsunuz. Tabii size hak vermemek elde değil. Gönülden saygı ve selâmlar...