THODEX: SANAL DOLANDIRI Sadece 2 Milyar Dolar mı?

İsmail Hakkı CENGİZ - 23.04.2021

27 Mart 2018’de, Danabank, Tosunbank, Sütbank, Çiftlik Bank, Anadolu Farm (Çiftlik)” başlıklı bir yazı kaleme almışım! (https://www.genelhaberler.com/kose/oku/5891)

Bunlar, hayalî, teknik deyimiyle, SANAL bankalar… “Mudileri”ni dolandırmışlar! Sadece, “Tosuncuk” diye bilinen çocuğun götürdüğü rakam, 1 milyar 139 milyon lira.

Zaten, söz konusu yazıyı da “Tosuncuk” paralarla kaçtığı için yazmıştık!

Demek yaklaşık, 3 yıl önce!

Şimdi, Nisan 2021… Memleket, yeni bir sanal dolandırıcılıkla çalkalanıyor:

Thodex KRİPTO para vurgunu!

Kamuoyunun büyük bölümü, böyle bir şirketin varlığından, rezaletin patlamasıyla haberdar oldu. “Thodex” gibi ne idiğü belirsiz bir isimle, piyasada icra-i faaliyette bulunan SANAL şirketin sahibi Faruk Fatih Özer yurtdışına kaçmış… Resimlerde, neredeyse, çocuk yaşta görünüyor!

Bu, Thodex nam KRİPTO para(!) ne zaman işleme başlamış?

İnce dikkat: 3 yıl önce!

Yani yukarıda sözü geçen sanal çiftliklerin ipliğinin pazara çıktığı günlerde!

Kahkahalarla mı gülersiniz yoksa saçınızı başınızı mı yolarsınız?

Tosuncukların dolandırıcılıkları, rezaletler taptaze ortadayken, bu KRİPTO para çılgınlığı başlamış!

Yahu, bunlar nöbetleşe mi çalışıyorlar?

Biri yurtdışına kaçarken, “dolandırma nöbeti”ni yenisine mi bırakıyor?

Thodex’in dolandırdığı kişi sayısı 400 bin, götürdüğü para, 2 milyar dolar! Demek nöbeti devralan “tosun”, iştirakçi sayısını ve topladığı para miktarını birkaç misline katlıyor!

İnsanın aklına, Necip Fazıl’ın, Allah’ım sen acı bu saf millete/Akşam yatar, sabah kalkar başıboş, mısraları geliyor!

Tabii bir de şu sualler:

Bu vurgun sonuncu mu?

Bir daha böyle vurgunlar olmayacak mı?

Vurgun sadece 2 milyar dolarla mı sınırlı? Paraları tatlı tatlı toplarken, üç yıl boyunca hiçbir “vurgun” belirtisi göstermeyen Thodex’in, birdenbire patladığı şu günlerde, patlamamış ama patlamaya hazır başka başka vurgunlar, hazin hazin, nazik nazik, umutlar vere vere sürmekte midir?

x   x   x

KRİPTO NEDİR?

“Kripto”nun kelime anlamı, siyasî inancını gizleyen kimse!

“Gizli-kapaklı”, “görünmeyen” anlamlarına da geliyor.

Neresinden baksanız, olumsuz duygu ve düşünceler, olumsuz çağrışımlar…

Böyle bir sıfatla tanımlanan bir nesneye nasıl güvenip de birikimlerinizi yatırır, tasarruflarınızı emanet edersiniz?

Akıllara durgunluk veren bir vaka! Gözleri kör, mantığı felç eden bir hırs!

Hırsızlık!

x   x   x

TAVSİYE

https://www.youtube.com/watch?v=4VVDgxWFoa4

BAŞIBOŞ ve DUA, Necip Fazıl KISAKÜREK

Tarih: 23.04.2021 Okunma: 557

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

özgür deniz

23.04.2021 - 09:21

şimdi bi şeyler söylesem illaki içinde soru olacak, bi soru bin soruyu getirecek, soru sormak ise sıkıntılı. kalbimden konuştuğum ve sorduğum için sözlerim ve sorularım ağır oluyor yani sıkıntılı oluyor. bu yüzden ne diyeyim ki bilemiyorum. bu toplumun zihniyet devrimine ihtiyacı var acilen. çünkü bu toplumun önce zihinleri işgal ve iğdiş edilmiş. bakıyor görmüyor, duyuyor işitmiyor, algılıyor anlamıyor, düşünmüyor, hissetmiyor. bunları becerebilse HER ŞEY APAÇIK ORTADA. ama hakkını arayan ve yaşamayı bilmeyen bir toplum var. benim hakkım yeniyor ve eyvallah ediyorum. hayır ben HARAM ediyorum. ve haram edilen bir şey içeride zehir olur, ki en acı zehir olur, ki olsun. çünkü kimse benim hakkımı Yİ YE MEZ. insan evladıysa Yİ YE MEZ, YE ME ME Lİ. onursuz bir insan değilim hakkımın yenmesine eyvallah edecek. bendeniz etmiyorum, etmem, etmeyeceğim. çünkü yiyemez ya yiyemez benim hakkımı yiyemez yememeli. adamsa, kadınsa, insansan yiyemez, yememeli. bile isteye bile göre yiyorsa da zehir olsun demek hakkımdır hakkımı yiyene. yesinler içsinler soysunlar doysunlar ben de kanı çekilmiş bir it gibi bakayım eyvallah edeyim hatta seveyim öyle mi? derin saygılar selamlar saygıdeğer paşam, saygıdeğer ağabey.

İ. Hakkı Cengiz

23.04.2021 - 11:10

Elbette Özgür Kardeşim, söylenecek çok şey var... Kısa kesiyoruz! Aklıma bir soru daha geliyor: Başka devletlerde de buna benzer rezaletler, bu boyutlarda, hele bu kadar sık meydana geliyor mudur? Duymuyoruz! İlgin için çok teşekkür ederim. Gönülden selâmlar.

özgür deniz

23.04.2021 - 11:50

rezalet bir değil ki binlerce saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. konuşmak hürriyetimiz olsa keşke. hani SHANDLERİN LİSTESİ filminde geçiyordu; DÜŞÜNÜN HENİZ YASAKLANMADI diyordu repliğinde. şimdi de KONUŞUN HENÜZ YASAKLANMADI demek doğru olur gibi sanki. dünya manzarası bu maalesef. derin saygıalar selamlar inşaAllah ve aynı duygu ve düşüncelerle bilmukabele.

İ. Hakkı Cengiz

24.04.2021 - 12:42

Deneme...

H.C.

24.04.2021 - 12:54

Deneme

Lütfiye Kader

24.04.2021 - 14:17

Bu sofracık, efendiler – ki iltikaama muntazır Huzurunuzda titriyor – bu milletin hayatıdır; Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır! Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır… Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Tarihden ders çıkarmak için Tevfik Fikretin Han''ı Yağma şiirini hatırlatmak geldi içimden. Kaleminize sağlık

İ. Hakkı Cengiz

25.04.2021 - 12:35

Sağ olun, değerli Lütfiye Hocam. İlginiz ve anlamlı katkınız için çok teşekkür ederim. Tevfik Fikret''in ruhu şad olsun. Selâmlar...