SİZİ HERKES GÖRÜYOR, HERKES OKUYOR!

İsmail Hakkı CENGİZ - 27.02.2021

Akıl almaz bir iletişim çağındayız. Yazdıklarınız süratle “herkese” ulaşıyor.

4 Şubat’ta, “PTT Kargo’nun müthiş sürati” başlıklı bir yazı yayımlamıştık. Ertesi gün, PTT Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla yerel bir görevli aradı. Açıklama yaptı ve zararımızın tazmin edileceğini bildirdi. (https://www.polatliistiklal.com/2021/02/08/pttye-gonulden-tesekkurler/)

22 Şubat’ta, İSKİ’yle ilgili bir haber yapmıştık. Aynı gün, Twitter’daki hesabımda paylaşmıştım. 24 saat geçmeden cevap geldi. (https://www.genelhaberler.com/haber/oku/36050)

Facebook’ta bir yazı paylaşıyorum, 30 yıldır görmediğim bir tanıdığım, Almanya’dan yorum gönderiyor.

Bunlardan anlaşılıyor ki sizi herkes görüyor. Onun için, bir ileti paylaşırken, “Kim görecek ki?” demeyin! Herkes görüyor, herkes “okuyor”

Ama görüp-okuyanların büyük bir çoğunluğu sizi GÖRMEZDEN geliyor!

Neden görmezden geliyorlar?

Birçok sebep olabilir… Aklıma gelenleri sıralayayım:

Sizi önemsemiyorlardır… Çünkü kendileri çok önemli kişilerdir!

Çok ve uzuuun metinler paylaşıyorsunuzdur … Herkesi bıktırmışsınızdır.

Defalarca görülmüş olan bir “alıntı” göndermişsinizdir. Öfke bile yaratabilir.

Nihayet…

Siz hep görmezden geliyorsanız, tabiatıyla, diğerleri de sizi GÖREMEZ!

x   x   x

TAVSİYE

https://www.youtube.com/watch?v=Upi6FoiYZvg

ZAMÂNEDE sırrımı vermem!

Tarih: 27.02.2021 Okunma: 1435

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

özgür deniz

27.02.2021 - 14:21

saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey! mühim olan şişeyi doldurup denize fırlatmaktır üstat Cemil Meriç''in dediği gibi.açan açar açmayan açmaz. artık bizim yapacağımız hiçbir şey olamaz. gerek remsi boyutta, gerek özel boyutta meri olan bir durumdur bu. gerçi resmi boyutta illa ki olumlu ya da olumsuz dönüt olur ama özel boyutta bizim yapacağımız bir şey yoktur. ki, kuşkusuz bugün ulaşmak gibi bir sorun yoktur çünkü her şey tek tıkın ucundadır. derin saygılar saygıdeğer paşam.

İ. Hakkı Cengiz

28.02.2021 - 11:37

Öyle sevgili kardeşim. Cemil Meriç''in ruhu şad olsun. Yazdıklarımızı şişeye koyup okyanusa bırakmaya devam. Selâmlar...

Suat Zobu

01.03.2021 - 12:29

".......... Ama görüp-okuyanların büyük bir çoğunluğu sizi GÖRMEZDEN geliyor! Neden görmezden geliyorlar? Birçok sebep olabilir… Aklıma gelenleri sıralayayım: Sizi önemsemiyorlardır… Çünkü kendileri çok önemli kişilerdir! Çok ve uzuuun metinler paylaşıyorsunuzdur … Herkesi bıktırmışsınızdır. Defalarca görülmüş olan bir “alıntı” göndermişsinizdir. Öfke bile yaratabilir. Nihayet… Siz hep görmezden geliyorsanız, tabiatıyla, diğerleri de sizi GÖREMEZ! ......." Çok güzel. Bayıldım valla. Özellikle şu: "Siz hep görmezden geliyorsanız, tabiatıyla, diğerleri de sizi GÖREMEZ!" hahahahhahaa Sen çok yaşa sevgili Dost. Selam ve saygımla sağlıklı günler diliyorum.

I.Hakkı Cengiz

01.03.2021 - 17:39

Okuma böyle olur. Dostluk arkadaşlık böyle gösterilir. Çok teşekkür ederim can dostum. Selamlar

Lütfiye Kader

15.04.2021 - 12:43

Bu çağın özelliği şeffaflığın etik değerlerle örtüşmemesi ve bunu tamamen güçlü ülkelerin diğer ülkeleri topsuz tüfeksiz sorgusuz sualsiz teslim almasıdır.Bu ne yazık ki yararından çok zararlı yan etkilerininde beraberinde getiriyor. Tamamen bilinçli vasıflı bilgi ve teknoloji sahibi toplumların ayakta kalabilmesini sağlıyor şeffaflık. Kaleminize sağlık

İ. Hakkı Cengiz

15.04.2021 - 12:44

Sağ olun, değerli Lütfiye Hocam. Yalnız, yorumunuz, şeffaflık kötü bir şeymiş gibi algılanabilir. Tabii ki şeffaflık çok gerekli... Yerel ve merkezî idarenin bütün eylemlerinin görülebilmesi, hesap verebilmeleri anlamında... Bizde ne yazk ki şeffaflık hak getire... Zaten bendeniz yazımda bundan hiç bahsetmedim. Aslında, herkesin görüp de görmezden gelmesine sitemdir yazım. Bir de neden görmüyorlar diye dört maddede kendimi eleştiridir.