MÜTHİŞ TROL GERÇEĞİNİ GÜLSE BİRSEL’DEN DİNLEYİN!

İsmail Hakkı CENGİZ - 15.12.2020

Ülkemizin yüz akı aydın ve sanatçılarından, Hürriyet yazarı Gülse BİRSEL, 16 Ekim 2019 tarihinde, bir yazı kaleme almış. Bu yazı, Birsel’in, Hürriyet’te yayımlanan sondan bir önceki yazısı… Son yazı, 23 Ekim 2019 tarihli… Gülse Birsel’in o tarihten sonra yayımlanan bir yazısı Hürriyet’te de internette de gözükmüyor.

Trollerle ilgili yazdığı yazıyı, tarihî önemde ve kıymette görüyorum. Artık yazmadığı için, Hürriyet’in internet sayfalarından da kaldırılabileceğini düşündüğümden, yazıyı burada yayınlayıp, arşivlemenin uygun olacağını değerlendirdim.

Tabii böylece, sizlere de ulaştırmış oluyorum. Uzatmadan sözü, tarihî tespit ve uyarılarla baş başa bırakayım sizi:

İletişim trol beslemek değilmiş demek!

...
Ha son yıllarda iletişime para ve enerji harcanmadı mı?

Harcandııı. Hem de nasıl. Mesela sosyal medyada. Ama yurtiçinde. Küfürbaz troller ve trolbaşı bazı gazetecilerle!

Beslenip büyütülen, maaşa bağlanan bu hakaretçi, iftiracı insanlar belki ülkeye en büyük zararı verdiler. Organize edilip sanatçıları, aydınları, siyasetçileri hedef aldılar. Türlü yalanla, hedef göstermeyle, sövgüyle, en ufak eleştiriye “vatan hainliği” damgası yapıştırıp farklı partilere oy veren vatandaşları birbirine karşı bilediler! Şiddeti körüklediler. Haysiyet cellatlığı yaptılar. Kutuplaştırdılar. Nihayetinde o kadar para, vakit ve enerji milleti birbirine düşman etmeye harcanmış oldu! Hâlâ da devam ediyorlar.

Oysa bu kadar zaman, Türkçe yazmayı, cümle kurmayı bile bilmeyen, zekâsız, küfürbaz, sahte isimli, sahte lakaplı, düşmanlık, ayrımcılık körükleyen binlerce trol yerine, 20-30 iyi eğitimli, bilgili, yabancı dil bilen, aydınlık yüzlü, her anlamda Batı’nın dilinden konuşabilecek siyaset ve iletişim uzmanı görevlendirilseydi... Onlarla sadece dini referanslara değil, Batı halklarının da paylaşabileceği evrensel değerlere dayanan tezler, cümleler üretebilseydik... Akademisyeninden gazetecisine diyasporamızı bu ehil ekiplerle güçlendirebilseydik... Muhtemelen şu an yabancı basınla ilişkimizle, uluslararası sosyal medya gücümüzle, terörle mücadele ve kendi sınırlarımızı koruma meselemizi (tüm taraflılık ve önyargıya, yalana dolana karşın) daha iyi anlatabilirdik.

Günlerdir Gülnur Aybet’i konuşuyoruz. Onun verdiği röportajları izlerken içim ferahlıyor. Tek başına iletişim ordusu gibi. ABC kanalının sahte haberini ortaya çıkarıp bunun iletişimini yapan ekiplere de binlerce teşekkürler. Böyle daha çok insan ve ekibimiz olsaydı ve bu kişiler yıllardır Batı medyasıyla iletişim halinde, tanınan, anahtar isimler olsaydı... Heyhat.

Vatandaşına çamur atan trolleri organize etmekten oraya sıra gelmemiş demek ki...

(Bu yazıya da saldıracak troller için küçük not: Kardeşim artık sizi ciddiye alan kalmadı, simit satın onurlu yaşayın.)

Tarih: 15.12.2020 Okunma: 577

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

özgür deniz

17.12.2020 - 06:10

kadın gerçekten isabetli analiz yapmış sadece yazık günah diyebiliyorum. içim acıyor. diyecek çok şey var da. neyse. derin saygılar saygıdeğer paşam.

İ. Hakkı Cengiz

17.12.2020 - 09:01

Bu TROL meselesi çok önemli... İnsanları medyada-sosyal medyada linç ediyorlar, iftiralara, hakaretlere boğuyorlar, kimlerin yönettiği de dâhil yazlıp çiziliyor ama bunlara bişey olmuyor. Azıtarak devam ediyorlar. Teşekkürler, can kardeşim. Selâmlar...

özgür deniz

17.12.2020 - 09:13

bu ülkeye ve bile bile önüne gelene aldanan ve kendini zavallı duruma düşüren bu ülkenin insanlarına acıyorum tüm benlğimle. onurlu yaşam hakkına sahip çıkmayan her kişi başına gelen her şeye maalesef layıktır. bu ülkenin kaynaklarına namusluca sahip çıkılsın, peşkeş çekilmesin, bu memleketin namuslu çocuklarına arka çıkılsın, yetenekler göz göre göre yok sayılmasın, bu ülke dünyanın ilk on ülkesi arasına girmezse namussuzum şerefsizim insan değilim. neyse bir gün yüreğimizdeki tüm hakikatleri özgürce konuşacağımız günlerde buluşmak inancıyla inşaAllah. derin saygılar saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey.