CESARET ALLAH’TANDIR, KORKAKLIK ŞEYTANDAN!

İsmail Hakkı CENGİZ - 03.12.2020

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür

“Tüketici fiyat endeksi Kasım'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,03 artış gösterdi. Bir önceki aya göre artış yüzde 2,3 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin beklentisi yıllık bazda yüzde 12,7; aylık bazda yüzde 1,1 artış yönündeydi.” (bloombergHT, 03 Kasım 2020)

Burada söz konusu olan “ekonomistler”, BloombergHT’ye konuşan “uzmanlar” oluyor!

SİZ NASIL EKONOMİSTSİNİZ? HALKTAN ve PİYASADAN KOPUK!

Bu memleketin en büyük problemlerinden biri, namuslu, dürüst aydınlarının çok az olması, seslerinin duyulmaması… Aydınlarının(!) kısm-ı azamisinin halktan kopuk, korkak, yanal-yalaka olması… Ekonomistlerinin çoğunun piyasadan kopuk, iktidarın nabzına göre şerbet veren “uzmanlar” olması gibi!

Şu, yukarıdaki habere bakın: Kasım ayında, döviz ve fiyatlar füze gibi uçarken, uzmanların aylık enflasyon beklentisi yüzde 1,1 olmuş!

Bu, gerçeklerden kopmanın zirvesi olsa gerek!

6 aydır, o “uzman” ekonomistlerin bulunduğu İstanbul’dayım. Böyle, tam yarım yıllık bir zaman dilimi söz konusu olunca, kıyaslama çok daha kolay oluyor. İlk geldiğimiz günlerde alışverişe ödediğimiz miktarla son günleri karşılaştırıyorum: Gıda ve giyim fiyatlarında, yaklaşık olarak %50 artış var. “Uzmanlar” bunu niye göremiyorlar? Onlara göre, 6 aylık da değil, yıllık enflasyon 12,7’ymiş!

Hükümetin bir organı olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bile onlardan daha gerçekçi… Ki aylık enflasyon oranını, ekonomistlerin beklentisinden bir buçuk kat fazla açıkladı.

Bu ekonomistler, ileriye dönük tahmin yapıyor…

İktidara tavsiyelerde, önerilerde bulunuyor…

Hangi tahminlerine güveneceğiz, hangi önerileri isabetli olabilir?

Şimdi de “ekonomik reform”u tartışıyorlar!

Tartışmalarından ne çıkar?

Hangi meseleye çözüm,

Hangi derde şifa olabilirler?

Bu uzmanların çoğu da dinî hassasiyetini, daha Türkçesi, Müslümanlıklarını öne çıkarıyorlar. Onlara İslam’ın bir ilkesini hatırlatalım:

“Korkaklık şeytandandır, cesaret Allah’tan”!

Müslümansanız cesur, dürüst ve namuslu olun!

Tarih: 03.12.2020 Okunma: 689

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Lütfiye Kader

03.12.2020 - 18:09

Müslüman olmak her şeyi affetmek, kör olmak anlamına gelmiyor. Gerçek müslüman doğruları gören, doğruları söyleyen vicdan sahibi olandır. Kaleminize yüreğinize sağlık İsmail bey

Özgür Deniz

03.12.2020 - 18:16

Bu ülkede TEK bir tane doğru bir şey yok maalesef. Her şey yalan. Acı ama gerçek. Neyse bir gün elbette dilimizdeki zincirler kırılacak, kilitler parçalanacak. O gün özgürce ve insanca konuşuruz. Çünkü bir ayeti bile söylemek çok tehlikeli bu dünyada. Derin saygılar saygıdeğer paşam.

ismail seyman

03.12.2020 - 19:46

Kalemine yüreğine sağlık kardeşim işallah bu ülkede Allah korkusu vatan millet sevdalısı insanımız çok işallah her şey guzel olacak

I. Hakkı Cengiz

03.12.2020 - 21:02

Lütfiye Hanım, Özgür Kardeşim, İsmail Abi çok kıymetli yorumlarınız ve teşvik edici sözleriniz için çok teşekkür ederim. Var olun.