Çözün Şunu

İsmail Hakkı CENGİZ - 28.01.2008

         

            Yıllardır tartıştığımız, konuştuğumuz türban var ya; onu bir çözelim, artık bizi tutabilene aşk olsun!

            Türban çözülünce dünyanın en demokratik, en özgür, en adil ülkesi olacağız. Kimse fikirlerini söylemekten korkmayacak, kimse düşüncelerinden dolayı soruşturmaya uğramayacak. Yazar ve çizerler hapse atılmayacak.

            Çevre kirliliği bitecek. Kimse sokaklara tükürmeyecek. Cadde ve sokaklarımız pırıl pırıl olacak. Artık kimse çöplerini yere atmayacak. Nehirlerimiz tertemiz akacak. Fabrikalar filtre takacak, balıklar kurtulacak.

            Hastaneler herkese açılacak. Cankurtaran araçları zamanında gelecek. Kimse acil kapılarından çevrilmeyecek. Hasbelkader sağlık hizmeti almış olanlar rehin kalmayacak. Doktor, hastasından “bıçak parası” istemeyecek. Hipokrat yeminine sadık kalacak.

            Bütün çocuklar, hem de istedikleri okullara gidebilecek. Sınıf mevcutları 90’dan, 20’ye inecek. Eğitim kalitesi yükselecek. Okullardaki çeteler, kavgalar, sigara, uyuşturucu bitecek. Hakaret ve dayak olmayacak.  

            İşsizlik bitecek. Artık babaların, eş ve çocukları önünde başları dik olacak. Evler neşe dolacak. Kadına ve çocuğa şiddet son bulacak. Çocuklar çalışmak ve çalıştırılmak için sokağa ve çayıra salınmayacak. Sadece oyun için sokağa çıkacak.

Fukaralık bitecek. Kişi Başına Millî Gelir 30 bin dolar olacak. Memur maaşları dört kat artırılacak. Piyasa canlanacak. Artık seçimlerde kömür ve yiyecek paketi dağıtmaya gerek kalmayacak.

            Sürücüler kemale erecek. Hiçbir sürücü alkollü araç kullanmayacak, hız sınırını aşmayacak, hatta kırmızı ışıkta geçmeyecek. Kazalar bitecek.

            Artık kapılarımızı kilitlemeden yatabileceğiz. Kapkaç, hırsızlık, gasp, tecavüz unutulacak. Artık kimse silah taşımayacak. En ıssız yerlerde, gece tek başınıza yürürken bile emniyet ve huzuru hissedeceksiniz. Hicabından PKK silah bırakacak, dağdan inecek. Militanlar devlete bağlılık yeminleri edecek.

            Yolsuzluk, rüşvet, iltimas, ihaleye fesat karıştırma bitecek. Kimse yalan yere çürük raporu almayacak. Askere giden torpil aramayacak.

            Türban sorununu çözmek o kadar bereketli sonuçlar doğuracak ki; etkileri dalga dalga sınırlarımızı aşacak.

            Artık Irak’ta bombalar patlamayacak, insanlar ölmeyecek. ABD de, artık Iraklılar olgunlaştı, demokrasiyi kendi kendilerine de yaşatabilirler, deyip ayrılacak.

            İsrail insafa gelecek. Filistin’e uyguladığı abluka ve ambargoyu kaldıracak. Artık Filistinlilere saldırmayacak. Kudüs’ü terk edecek. Ortadoğu’ya huzur ve kardeşlik gelecek. Dünyada barış ve esenlik rüzgârları esecek.

            Petrol fiyatları düşecek. Dünya ekonomileri düzelecek. Borsalar yükselecek. Mortgate ve kredi kartı borçları silinecek. Herkesin evi barkı olacak.

            Afrika’da, güney Asya’da bebeler ölmeyecek. Zengin ülkeler ve insanlar Afrika ve Asya’yı da kalkındıracak. Soros bütün servetini aç insanlar ve ülkeler için harcayacak. Onlar için yeni sivil toplum örgütleri kuracak.

            Daha çok muhteşem şeyler olacak da, yazacak yer kalmadı.

             Ey yetkililer, çözün gayrı şu sorunu, Türkiye ve dünya cennete dönsün.
            Ey türbanlılar; size sesleniyorum. Yetkililer çözemezse, siz, çözün artık şu türbanı!
            Olmayın siyasilerin kurbanı.

           

           

         Üstatlardan    
 

            Gölgeme bıçak soksan
            Sıcacık kanım damlar…
            Gir de bir bak ülkeme,
            Başsız başsız adamlar.

             Necip Fazıl Kısakürek

 
           
Teşekkür: Çelişkiler-İlişkiler başlıklı yazıma, yorumuyla destek veren Sayın Sancaktar’a teşekkür ederim. Okumayanlara, yorumu okumalarını öneririm.

            Selâmlarımla…

 

            Önceki yazıları görmek için aşağıdaki kutuya tıklayın.

Tarih: 28.01.2008 Okunma: 605

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?