Rusya: Yardım Ettiğimizden Haberimiz Yok!

İsmail Hakkı CENGİZ - 29.10.2019

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD elebaşı Bağdadî’nin öldürüldüğünü açıkladı. Trump’a göre, Bağdadî operasyonunu Amerikan kuvvetleri yaptı ve Rusya, Türkiye, Irak, Suriye ABD’ye yardımcı oldu. Nitekim Trump bu ülkelere “teşekkür” etti. Bizim kanallar pek vermese de Trump ayrıca, İsrail’e ve “Suriye’deki Kürtler”e de teşekkür etti.

Lâkin bunlardan biri olan Rusya, “yardım ettiğimizden haberimiz yok” dedi!

Rusya savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov’un açıklaması şöyle: “ABD uçaklarının İdlib üzerinden gerçekleştirdikleri uçuşlarda herhangi bir yardımın yapıldığı bilgisine sahip değiliz.”

Rusya, ayrıca, Bağdadî’nin ölümüne şüpheyle yaklaştığını da bildirdi. Neyse, bu sabah gelen haberlere göre, DNA testi yapılmış ve ölenin Bağdadî olduğu açıklığa kavuşmuş.

Türkiye, operasyona yardımcı olduğunu kabul eden tek ülke… Yukarıda adı geçen diğer devletlerden ses yok. Orada, Suriye’nin adının geçmesi ilginç tabii! Demek ki ABD ile Suriye yakınlaşabiliyor, işbirliği yapabiliyor. Olay, Suriye cephesinden teyit edilmese de Trump’ın yaklaşımı şaşırtıcı ve olumlu!

BAĞDADÎ NEREDE ÖLDÜRÜLDÜ?

Bu konuda fazla bilgi verilmedi… Bazı haber kanallarında Suriye’nin adı geçti. Trump Suriye’ye ve Suriyeli Kürtlere teşekkür ettiğine göre, operasyon Suriye’de yapılmış olmalı! O vakit, Irak’a neden teşekkür ediyor? Garip!

SURİYE’NİN NERESİNDE?

Rusya’nın açıklamasında, “idlib”in adı geçiyor. 27 Ekim akşamı, haber kanallarından birisinin açıklamasında, yine İdlib adı geçti.

Bu verilerden operasyon’un İdlib’de yapıldığı anlaşılıyor.

Bu neyi kanıtlar?

Rusya ve Suriye’nin sıklıkla dile getirdiği, “İdlib terörist yuvası haline geldi” tezlerinin doğru olduğunu… İdlib’in çok baş ağrıtacağını… Bölgeye, Türkiye’ye ve dünyaya çok büyük problemler çıkaracağını…

ÖLEN’E AĞIR HAKARETLER

Trump, Bağdadî’nin nasıl öldüğü konusunda da ayrıntılar veriyor. Tekrar etmeyeceğim. Korkunç! Trump, ayrıca, yorum da yapıyor. Ölüye yaptığı hakaretlerin bir bölümü bizim televizyonlarda yayımlandı. İşittiniz. Bir bölümünü ise bizim TV’ler vermedi. Belki RTÜK kurallarından, belki de ölüye olan geleneksel tutumumuzdan dolayı. İyi ki vermediler. Terörist de olsa ölenin arkasından hakaret etmek doğru değil, hoş değil.         

Tarih: 29.10.2019 Okunma: 449

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?