BİST 100 ve KOZAA Hissesinin Teknik ve Dönemsel Analizi

İsmail Hakkı CENGİZ - 14.04.2019

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


 

Gergin geçen bir seçim döneminin ardından piyasalara hiç bakamadık. Piyasaların ve ekonominin kalbinin attığı yer olan İstanbul’un seçimi “resmen” sonuçlanmadığı için, piyasalardaki belirsizlik sürüyor.

 

Bu ekonomik şartlarda, borsa uzmanı mühendis arkadaşım, Borsayı ve özellikle bir hisseyi analiz etti. Arkadaşım çok önemli bilgiler veriyor. “Dip not”u da gözden kaçırmamanız dileklerimle, sözü arkadaşıma bırakıyorum:

 

Bugün KOZAA hissesini yorumlayacağız.

 

Hissemiz 6.20 TL civarında tepe yaparak  düşüş trendine girmiş ve düşüş trendi 5.35 TL civarında dip yaparak sonlandırmıştır. 5.35 TL den başlayan tepki yükselişi  düşüş kanalı üst direnç çizgisini kırmış 5.96 TL da tepe yaparak tepki yukselişini sonlandırmıştır. Tepki yükseliş trendi alt kanal çizgisini kırmış ve yeni yön, dip arayışı için hissede sıkışma  hareketleri başlamıştır. Bist  XU100 çok volalitil olması nedeniyle hissede de bu volailtil gözlemlenmektedir. Yani alıcı ve satıcılar arasında oldukça çekişmeli bir savaş devam etmektedir. Ani yükseliş ve ani düşüşün devamı gelmemekte kazanan taraf bir alıcılarda bir satıcılarda olmaktadır. Alıcı ve satıcılar birbirlerine tam üstünlük sağlayamamaktadırlar. Tabi bunun esas nedeni de alıcı ve satıcıların tam kararlı davranmaması, bugünün alıcısı olan yatırımcı yarının satıcı durumuna geçmekte veya tam tersi olmaktadır. Bunun tetikleyen esas nedenin de; ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi ve ekonomik ortamın çok değişken olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

 

KOZAA hissesinin teknik yorumu;

 

SENARYO 1: 5.90 TL.- 5.96 TL. arasındaki direnç bölgesinin yani 1,2,3 olarak kırmızı renkle numaralandırılan direnç çizgilerinin  geçilmesi, bu seviyenin destek haline dönüşmesi ve 6.10 TL.-6.20 TL. hedef bölgesine ulaşılması. 6.10 TL.-6.20 TL. üzerine geçilmesi ile dip formasyonunun 1,2,3 olarak siyah renkle numaralandırılan diplerin ÜÇLÜ DİP formasyonuna  dönüşmesi veya 5.90 TL.- 5.96 TL. arasındaki direnç bölgesi ile 6.20 TL. hedef bölgesi arasındaki fiyat hareketlerine göre ÇANAK formasyonuna dönüşmesi. Hedef fiyat en az 6.95 TL. bölgesidir.


SENARYO 2: 5.90 TL.- 5.96 TL. arasındaki direnç bölgesinin yani 1,2,3 olarak kırmızı renkle numaralandırılan direnç çizgilerinin  geçilmesi, bu seviyenin destek haline dönüşmesi ve 6.10 TL.-6.20 TL. hedef bölgesine ulaşılması. Bu bölgeden gelen yoğun satışlarla düşüş trendine girilmesi ve tekrar 5.35 TL bölgesine yönelmesi. 5.35 TL.  ile  6.10 TL.-6.20 TL. arasında yatay hareketine devam etmesi. Unutmayalım yatay hareket  belli bir süre sonra senaryo 1 veya senaryo 3 'e  dönüşecektir.

SENARYO 3: 5.90 TL.- 5.96 TL arasındaki direnç bölgesinin yani 1, 2, 3 olarak kırmızı renkle numaralandırılan direnç çizgilerinin  geçilememesi ve 5.35 TL  dip bölgesine geri çekilmesi. 5.35 TL destek bölgesinin kırılması ve düşüş trendine girilmesi. Haftalık  grafiklerde hissenin özellikle 5.20 TL civarlarında kuvvetli destek bölgesi bulunmaktadır.


 

Bol kazançlar…

 

Bu haftaki dip notumuz: 

HİSSE SENETLERİYLE EVLENMEYİNİZ. ZAMANI GELİNCE VEDA ETMESİNİ BİLİNİZ.

Tarih: 14.04.2019 Okunma: 814

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?