Dolar Nereye Gider?

İsmail Hakkı CENGİZ - 25.03.2019

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Piyasaların karıştığı geçen hafta sonunun ardından, borsa uzmanı arkadaşımın, bu hafta başındaki analizleri aşağıdaki gibidir. Çok değerli bilgiler… Yararlanacağınıza inanarak sunuyorum:

 

Bugün ABD dolarını yorumlayacağız.

TL  karşısındaki seyrinin yaklaşık bir yıllık ve haftalık bazda grafiği görülmektedir. 3.70 TL civarında başlayan sert yükseliş hareketi 7.20 TL’de zirve ile son bulmuştur. Kâr realizasyonları, siyasi ortamın göreceli iyileşmesi ve alınan/uygulanan tedbirler sonucu ABD doları 5.15 TL’ye kadar geri çekilmiş ve dengelenmiştir. Bu seviyelerde ABD doları 1 ve 2 okla gösterdiğimiz yerlerde ikili dip yapmış, ikinci dipten sonra bir önceki dibin tepe noktasına kadar(5.83 TL. civarı) hızlı bir şekkilde yükselmiş ve haftayı 5.76 TL’den kapatmıştır.




 

ABD dolarının bundan sonraki TL  karşısındaki seyri; 

 

Yurt içerisinde; 

Seçimlere kadar oluşacak siyasi ortamın gerginliğine, seçim sonuçlarına, resesyona, büyüme oranlarına,  enflasyona, döviz rezervlerine, faizlere, seçim sonrası muhalefet liderlerine cumhurbaşkanı tarafından hesap sorulmasına ve muhalefet liderlerinin hesap vermesine

 

Yurt dışında;

ABD ÇİN ticaret savaşlarına veya anlaşmalarına, FED politikalarına, AB. büyüme oranlarına, TC ile ABD arasında gerginlik konularının çözümüne (S-400 alımı veya alımdan vazgeçilmesi , F-35  programından çıkartılmamız veya teslimatların yapılmaması-geç yapılması, Golan tepeleri)

gibi daha sayabileceğimiz bir çok nedene göre şekillenecektir.

Etkilemede etken sayılarının fazlaca ve hassas olması bize önümüzdeki süreçte  ABD dolarının yüksek volatilite, günlük ve haftalık bazda çubuk boyları oldukça uzun yani fiyat hareketlerinin oldukça aralıklı, sert ve her iki yönde (tabi şu anki duruma göre daha çok yükselme eğilimi ağırlık kazanmakta) olacağı hakkında ip uçları vermektedir.

 

ABD dolarının teknik yorumu;

SENARYO 1: 5.83 TL direnç seviyesinin geçilmesi, bu seviyenin destek haline dönüşmesi. Ok 5 ile gösterilen ikili dip hedefi olan en az 6.45 TL’ye ulaşılması

SENARYO 2: 5.83 TL seviyesinde tutunamayıp ok 3 ile gösterilen 5.40 TL civarına  geri çekilme, bu seviyenin destek haline dönüşmesi. Tekrar yukarı bir hareketlenme ile 5.83 TL direnç seviyesinin geçilmesi, bu seviyenin destek haline dönüşmesi.  Bu durumda dip formasyonu ''yukselen üçgen''e dönmüş olur ve formasyon hedefi yine 6.45 TL’dir.

SENARYO 3: 5.83 TL ve 5.40 TL seviyelerinde tutunamayıp ok 4 ile gösterilen 5.15 TL civarına  geri çekilme, bu seviyenin destek haline dönüşmesi. Tekrar yukarı bir hareketlenme ile  5.40 TL ve 5.83 TL direnç seviyelerinin geçilmesi.  Bu durumda dip formasyonu ''uçlu dip''e dönmüş olur ve formasyon hedefi yine 6.45 TL’dir.

SENARYO 4: ABD dolarının 5.15 TL ile 5.83 TL  arasında yatay hareket etmesi.

Yazılarımızın sonunda borsa, döviz, altın, faiz gibi araçlar hakkında söylenmiş veya uyulması gerekli kuralları güzel bir şekilde ifade eden, bizlere yol gösteren sözlerden biriniyazacağız. Bunları da ''Bu haftaki dip notumuz'' başlığı  ile vereceğiz.

Bol kazançlar.

Bu haftaki dip notumuz: 

HIZLI DEĞİŞKEN GETİRİLİ YATIRIM ARAÇLARINDA KAZANMAK İSTİYORSAN ORTAMA DERSİNİ ÇALIŞARAK GELECEKSİN. YOKSA  PARA KAYBETTİRMEK SURETİYLE DERSİNİ VERİRLER.

Tarih: 25.03.2019 Okunma: 780

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?