Hayvan Sevgisi ve Evinde Hayvan Besleyenler

İsmail Hakkı CENGİZ - 07.03.2019

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Hayvan sevgisi, insan olmanın olmazsa olmaz şartlarından biridir.

İnsan dediğin, bütün yaratılanları, bütün kâinatı, içindeki her şeyle birlikte sevmeli…

Kimi insanlarda, hayvan sevgisi bir tutku şeklinde oluyor, hayvanlara, hayvan haklarına karşı çok duyarlı oluyorlar… Bu duyarlılık, onları, aslında çok zor bişey olan, “evde hayvan besleme”ye kadar ileri götürüyor.

Evde hayvan beslemek…

Bugünün apartman hayatı şartlarında, hakikaten, bir yürek işi, bir gönül işi…

Benim yapamadığım bir işi yaparak, evde hayvan besleyenler büyük bir takdiri hak ediyorlar. Gösterdikleri fedakârlık beni duygulandırıyor. Evde hayvan besleyenlere çok büyük bir saygı duyuyorum.

Hayvan beslemek, tabii ona sadece evde bakmakla olmuyor. Evde hayvan besleyenler, en fazla köpek besliyorlar ve görebildiğim kadarıyla, günde iki defa dışarıya çıkarmak zorunda kalıyorlar. Ki köpek hareket etsin, temiz hava alsın, koşsun-oynasın ve tuvalet ihtiyacını gidersin!

Yine anladığım kadarıyla, bu köpekler, dışarıda, sahipleri tarafından bir takım eğitimlere tâbi tutuluyorlar… Köpek sahiplerinin, bu eğitimler için, parklardaki tel örgülerle çevrilmiş basketbol/voleybol sahalarını, tenis kortlarını tercih ettiklerini görüyorum.

Bu ne kadar doğru ve uygun?

Buradan, hayvan terbiyecilerine, park ve bahçelerden sorumlu belediye yetkililerine ve hayvan sahiplerine soruyorum:

Spor sahalarında köpek eğitmek, oralarda köpekleri gezdirmek uygun mu? Bu, doğru bir davranış mı?

Köpekler, sahiplerinin gözü önünde bu saha ve kortları dışkılarıyla kirletiyorlar. Sonra da çekip gidiyorlar. Kortu veya sahayı kirli bırakmak, hayvan sevgisiyle beraber olması gereken “doğaya ve diğer insanlara saygı”yla bağdaşıyor mu?

Biz, hayvan severlere, köpek besleyenlere saygı duyarken, köpek sahiplerinin bize ve doğaya bu saygısızlıkları kendilerine yakışıyor mu?

Bir zamanların sevilen dizisi, “Bizimkiler”de, hayvan sevgisi Halis (Ali Uyandıran) adlı karakterde sembolize edilmişti. Halis, bu konuda tam bir örnekti… Resimde görüldüğü gibi, köpeğini sokağa çıkarırken eline temizlik malzemelerini de alıyordu. Köpeğinin pisliğini sokak ve caddelerde bırakmıyordu. Hayvan sevmek böyle olur.

Sokaklara, parklara ve diğer insanlara saygı göstererek…

Etrafı kirleterek, diğerlerini rahatsız ederek hayvan sevgisi olmaz!

Olmaz olsun öyle “sevgi”! 

Resim: uludagsozluk.com'dan

BAYRAKLI BELEDİYESİ’NE ÖZEL SORU

Narlıkuyu Camii ile Açık Öğretim Bürosu önündeki parkta bulunan, tenis kortuna ve yanındaki, duvar çalışma sahasına, köpek sahipleri, köpekleriyle girmekte ve orası kirletilmektedir. Ne yazık ki köpek sahipleri oraları temizlemeden de ayrılıyorlar. Bunu, son 5 ay içinde, bir kere orada bulunan temizlik görevlisine, bir kere de Manavkuyu Mahallesindeki Biriminize bildirdim.  Ayrıca, 3 defa da yazıyla başvurdum.

Bunun ilk ikisi,

12 Ekim ve 1 Kasım 2018 tarihli olup, [email protected]

Adresine ve şu şekildedir:

12 Ekim 2018 tarihinde aşağıdaki iletiyi göndermiştim. O günden beri ne bir cevap alabildim ne de kortta bir düzelme oldu. Bugün yine korta gittim ve bir kadının köpeğini gezdirdiğini gördüm. Kendisiyle konuştum. Ben köpeğimin pisliğini temizliyorum dedi. Ve daha yeni kirletmiş olduğu kortu temizledi (acabe kendisiyle konuşmasam yine temizleyecek miydi?) Tabii pislik tam olarak temizlenmiş olmadı. Anlarsınız!

Aşağıdaki önerimi tekrarlıyorum: (aynı zamanda 12 12 Ekim’deki şikâyetim)

Narlıkuyu Camii ve Açık Öğretim Fakültesi Ofisi önündeki tenis kortundan yararlanıyorum. Yapanlardan, sürdürenlerden Allah razı olsun.

Orada futbol oynanıyordu, "FUTBOL OYNAMAK YASAKTIR" levhalarını astınız ve ondan sonra bir daha futbol oynayanı görmedim. Tekrar Allah razı olsun.

Fakat korta ve yanındaki, tenisçiler için çok önemli olan DUVAR antrenman sahasına KÖPEK sokuyorlar. O köpekler oraları kirletiyor ve sahipleri temizlemeden ayrılıyorlar.

Korta ve DUVAR'a "KÖPEK GEZDİRMEK YASAKTIR" levhalarını asarsanız bu sorunun da çözüleceği kanaatindeyim.

Saygı ve selâmlarımla...

 

 

Son başvurum 24 Şubat 2019 tarihli ve sitedeki BAŞVURU FORMU doldurularak yapılmış olup, bana, başvuru numarası olarak “161340” sayısı bildirilmiştir. Bu başvuru, internet sitenizde de gözükmektedir.

    Bu başvurularıma neden bir cevap verilmemektedir
Tarih: 07.03.2019 Okunma: 770

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?