Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Başlıktaki iki konu arasında bir münasebet yok.

Peki, öyleyse neden ikisini bir arada yazıyorum?

Yazılarım okunmuyor… Bu da bende büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. İki konuyu ayrı ayrı yazıp iki kere hayal kırıklığına uğramak yerine, hayal kırıklığını bir kere yaşayarak, hayal kırıklığından tasarruf etmek istiyorum.   

Yazılarım okunmayınca tabiatıyla yazmak da hiç içimden gelmiyor. Şu satırları kazara okuyan birkaç arkadaşım sorabilir: Okunmuyorsan, içinden gelmiyorsa niye yazıyorsun?

Yazıyorum, çünkü yazma ihtiyacı duyuyorum, kendimi ifade etmek, fikrimi söylemek istiyorum. Yazıyorum, çünkü arşive koymak istiyorum. Lâzım olduğu zaman kolayca ulaşabileyim diye.

Evet, şimdi arşive koyuyorum: Dünkü TV kanallarının ve bugünkü gazetelerin hepsinde olan haber; “S-400’ler 2019 yılı sonuna kadar teslim edilecek”.

Ümitle bekliyoruz.

x   x   x

YILSONUNA DOĞRU TRAFİK CEZALARI ARTIYOR MU?

Kasım ayı başından beri, siyasette ve sosyal medyada artan bir tartışma var: Hükûmet, bütçeye katkı olsun diye araçlara ve sürücülere trafik cezası kesiyor. Bu cezalar, yılsonuna doğru artıyor.

Bu iddia doğru mu, gerçekçi mi?

Kendime ceza yazılmasa, doğrusu, pek anlayamazdım!

Bu yaz ülkenin kuzeyinden güneyine, ortasından batısına epey yol yaptık. O kadar gittiğimiz-geçtiğimiz yerler içinde bir tek Ezine’den trafik cezası geldi. Fotoğrafıyla, tarih ve saatiyle… 29.07.2018, saat 19:07! Sebep; aşırı hız; hız sınırı 70 olan noktadan 94 Km. hızla geçmişim.


Şimdi, dikkat: Cezalı duruma Temmuz’da düşüyorum, cezanın tebliğ tarihi ise, 26 Kasım 2018. Demek ki cezalar yılsonuna doğru artmıyor. Yazın yaptığımız ihlallerin bize ulaşması gecikiyor.

YOLLARDA EN YAVAŞ BEN SÜRÜYORUM

Otoban olsun, bölünmüş veya bölünmemiş yollar olsun, trafikte en yavaş ben gidiyorum. Bunu nereden biliyorum? Çünkü bütün araçlar beni solluyor. Ben, denk gelirsem, sadece traktörleri, tarım araçlarını falan solluyorum.

Bunu bana yazılan cezayı haksız bulduğum için söylemiyorum. Tam tersine, en yavaş giden sürücü bile hız sınırı 70 olan yerde 94’le gidiyorsa, diğerlerini hesap edin!

Uzun lafın kısası, hiç nağme yapmayın, trafik kurallarını ihlal ediyoruz ve cezaların hemen tamamı yerindedir. Zaten trafik kullarını ihlal ettiğimiz “kaza sayıları”yla da kanıtlanmaktadır. Avrupa’da açık ara birinciyiz.

Son olarak ilave edeyim: Şehir içindeki hız sınırlarını ve trafik ışıklarını ihlalde hemen hiç ceza gelmiyor. Şehir içinde de elektronik kontroller artırılsa ve gerçekten bütün ihlallerde ceza yazılsa, bütçeye hakikaten büyük, çok büyük katkı olur.