Din Tüccarı Trump, Papaz’dan Oy Devşirecek

İsmail Hakkı CENGİZ - 31.07.2018

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Din ticaretindeki rant, ticaretin hiçbir çeşidinde yoktur. “Yetenekli” işadamı Donald Trump bunu bilmez mi? Din ticaretinin en âlâsını yapmaz mı?

Yapmaması düşünülebilir mi?

Nitekim yapıyor!

En kıdemli din tüccarlarına parmak ısırtacak ustalıkta yapıyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında seçimler var. Kongre’nin her iki kanadında da zaten bıçak sırtında olan Trump’ın çoğunluğu tehlike altında. Tehlikeyi bertaraf etmenin en kolay yolu, “din ticareti”yle oy sağlamak!

Eh, ellerinde de “pırlanta” gibi bir fırsat var. Amerikalı bir rahip –Türkiye’de ne işi varsa- iki yıldır burada tutuklu.  Teröre yardım, teröristle işbirliği suçlamasından… Şimdi, “ev hapsi”ne çıkarıldı. Fakat Trump ve ekibi için bu yetmiyor…

Papaz’ın hemen serbest bırakılıp ABD’ye gönderilmesini istiyorlar. Başkan Yardımcısı Pence, “derhal serbest bırakmazsanız sonuçlarına katlanırsınız” ifadeleriyle Türkiye’yi tehdit etti.

Fakat ABD’yi, Papaz’ın serbest bırakılması da tatmin etmeyecek! Trump, attığı twittte diyor ki; “ABD, harika bir Hristiyan, aile babası ve müthiş bir insan olan Andrew Brunson’ın uzun süreli tutukluluğu nedeniyle Türkiye’ye büyük yaptırımlar uygulayacak. (Brunson) Büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!”

Din tüccarı, dünyanın her yerinde din tüccarı! Bu ticaret Amerika’da da kârlı, Hindistan’da da, Yunanistan’da da, Türkiye’de de…

Trump, Papaz’dan oy devşirir mi?

Hiç şüphesiz!

Nasıl ki burada “mutaassıp Müslümanlar” var, ABD de mutaassıp Hıristiyanlar var. Bayılırlar din tüccarlarına.

Tabii devşireceği oy Kongre’de çoğunluğu sağlamaya yetecek mi? O ayrı mesele!

Öte yandan, Kasım’a kadar Papaz memleketine uçacak mı?

Uçsa da Trump onu kullanacak, uçmasa da... Uçarsa, "İşte", diyecek tutucu Hıristiyanlara, "baskı yaptım ve papazı getirttim." Uçmasa, Türkiye'ye tehditlerin dozunu artıracak ve "Ey Türkiye" naralarıyla seçmenlerini coşturacak!

Dışişleri Bakanlığı, tehditlere çok sert tepki gösterdi. Bunu sonuna kadar destekliyoruz ve sonsuza kadar sürmesini bekliyoruz.

x   x   x

GÜNÜN FOTOĞRAFI, SPUTNİK’ten…  NASA uzmanı Türkiye'yi uyardı: Şiddetli hava olaylarını daha çok yaşayacaksınız, sebebi betonlaşma!


Tarih: 31.07.2018 Okunma: 795

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Özgür Deniz

22.07.2017 - 09:47

türkiyedeki işid şirin payzın cnn türk izle


Google gir kesinlikle SONUNA KADAR izle. Çok akıcı ve faydalı. SONUNA KADAR.

Özgür Deniz

22.07.2017 - 09:47

türkiyedeki işid şirin payzın cnn türk izle


Google gir kesinlikle SONUNA KADAR izle. Çok akıcı ve faydalı. SONUNA KADAR.