Batı Çöküyor, Doğu’yla İyiyiz, Bize Operasyonu Kim Çekiyor?

İsmail Hakkı CENGİZ - 02.06.2018

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Döviz fren tutmuyor… 4,40’lara doğru gerileyen dolar yeniden 4,65 TL oldu. Kaldı ki 4 TL bile yüksek bir rakam. Bu arada, avro 5,43, sterlin de 6,23 TL’ye çıktı.

Neden böyle oluyor?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye göre, ekonomimiz “rekorlar” kırıyor. Nitekim Mayıs’taki ihracatımız rekor kırdı. Zeybekçi bunu, “ihracatımız, geçen yıl Mayıs ayına göre yüzde 12,2 arttı. Her ay rekor sözü vermiştik, her ay rekora devam” diye açıkladı.

TÜİK’e göre, işsizlik düşüyor, ekonomimiz büyüyor, Millî Gelir artıyor… Eeee, her şey bu kadar güzel de paramızın değeri neden düşüyor?

Yanal kanal ve kalemlere göre, “dış güçler” bize “operasyon” çekiyor?

Kim ola ki bu “dış güçler”?

Cuma akşamları, ahaber’de, “Yaz-Boz” diye bir program var. Ergun Diler ile Bekir Hazar sunuyor. 1 Haziran akşamı “opersyon” meselesini masaya yatırdılar. Ekonomimize operasyon yapıldığını, Soros’un eski iş ortağı Jim Roger’ın açıklamalarıyla kanıtlamaya çalıştılar.

Roger’a göre, dünya küresel bir krizin eşiğinde. Birkaç ay içinde, eşi-benzeri görülmemiş bir kriz çıkacak. Batı ekonomileri çökmek üzere… Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelere yatırım yapmak lâzım. Kendisi, Çin’e taşındığını hatta çocuklarının Çince öğrenmeye başladıklarını söylüyor. Bu bilgiler, ahaber adlı internet sitesinde de bugün (02 Haziran) yayımlandı.

Demek Batı batmak üzere!

Allah Allah!

Peki, Batı batarken paraları; dolar, avro, sterlin nasıl oluyor da füze gibi yükseliyor? Bunlar yükselirken bizim paramız düştüğüne göre, bize Batı “operasyon” çekmiş oluyor.

Çökmek üzere olduğunu kendinizin söylediği Batı, bizim ekonomimiz üzerinde nasıl bu denli etkili olabiliyor?

Siz, Türk ekonomisinin iyi gittiğinden emin misiniz?

Meselâ, ihracatımız “rekor” kırarken “ithalatımız” ne âlemde?

Sakın, o da rekorlar kırıyor olmasın. Sayın Zeybekçi, ihracat rekorunu söylüyor ama ithalat rakamlarından bahsetmiyor. Nisan 2018’de ihracatımız 7,8 artarken ithalatımız tam iki kat 15,6 artmıştı. Mayıs’ta da ithalat, ihracatın iki misli artmış olmasın!

İthalattaki artışla bir rekor da “cari” açık kırmış olmasın! Hâl böyle olunca, vadesi gelen borçla birlikte, dövize olan ihtiyaç da iki kat artmış, bu da döviz fiyatlarını fırlatmış olmasın!

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, LEMAN’dan, 23 Mayıs 2018…


Tarih: 02.06.2018 Okunma: 784

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?