‘Trump, İran’ı Vurmak İçin Obama’ya Bile Çamur Atacak’

İsmail Hakkı CENGİZ - 08.05.2018

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Haber-analiz, “İfşaat: Trump ekibi, İran silah anlaşmasında ‘kirli operasyonlar’ için casusluk şirketi tuttu.” başlığıyla yayımlandı.

Washington'dan, The Guardian’a, 5 Mayıs 2018 akşamı yazan Mark Townsend ve Julian Borger, alt başlıkta ise, “İsrailli ajanstan, Tahran ile görüşen Obama diplomatlarını suçlayıcı materyal bulmaları istendi.” diyor!

“İfşaat”ta özetle şunlar yer aldı:

“Trump kampında çalışanlar, geçen yıl Mayıs ayında özel araştırmacılara, Barack Obama'nın en üst düzey ulusal güvenlik danışmanlarından biri olan Ben Rhodes'i ‘kirletme’ ve Obama'nın asistanı Colin Kahl'i itibarsızlaştırma girişiminde bulundu.

Trump’ın Obama’ya yönelik kirli operasyonları, İran anlaşmasına karşı saf nefretini gösteriyor

İran silahlarını kısıtlama çabalarına dâhil olan Jack Straw şunları söyledi: ‘Bunlar olağanüstü ve korkunç iddialar. Anlaşmayı itibarsızlaştırmak ve etrafındakileri baltalamak istiyorlar. Bu, aynı zamanda Trump ve İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'nun çok fazla çaresizliğini gösteriyor.’

Uluslararası barış anlaşmalarını müzakere etme konusunda geniş tecrübeye sahip eski bir yüksek rütbeli İngiliz diplomat, ‘Bu, çok çirkin, kanlı bir girişimdir. Müzakereler, bunun gibi kirli hilelerle oynamamayı gerektirir.’ dedi.

Kaynaklar, Trump temsilcileri tarafından, ‘ilk saldırı planının’ yapıldığını doğruluyor

Kirli Operasyon'un anlaşmayı zayıflatmak için daha geniş bir Trump-Netanyahu işbirliğinin sadece bir kısmını oluşturduğu ve nükleer anlaşmayı imzalayan Amerikan eski dışişleri bakanı John Kerry gibi kişileri hedef aldığı biliniyor.

Trump, İran anlaşmasını feshetme niyetini, defalarca, ‘en kötü anlaşma’ diye nitelendirerek ortaya koydu. Ocak’ta yaptığı bir konuşmada, selefini, ‘İran rejimine, feci kusurlu İran nükleer anlaşmasıyla çok büyük bir iyilik’ yapmakla suçladı.

Geçen Pazartesi günü, Netanyahu, 2015 yılındaki anlaşmadan sonra İran'ın nükleer silah know-how'ını gizlemeye ve genişletmeye devam ederek, bunun,  ihlallerin ‘yeni ve kesin kanıtı’ olduğunu iddia etti.

Ancak İngiltere de dâhil olmak üzere Avrupalı ​​güçler, İsrail başbakanının iddialarının anlaşmayı sürdürme ihtiyacını pekiştirdiğini söyleyerek yanıt verdi.

Perşembe günü BM genel sekreteri Guterres, Trump 'a anlaşmadan çekilmemesini ve 2015 anlaşması korunmadığı takdirde gerçek bir savaş riski olduğunu söyledi.”

 

Amerika ve İsrail’in yalan ve “kirli operasyonlarıyla” yeni bir Saddam ve Irak “algısı”yla karşı karşıyayız!

Bu sefer hedefte İRAN var!

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ



Tarih: 08.05.2018 Okunma: 763

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?