Türkiye’nin Kuyusunu Kazan Beş Ülke

İsmail Hakkı CENGİZ - 01.03.2018

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Suudî Arabistan ve Ürdün!

ABD, İngiltere, Fransa’yı anladık da Suudi’ye, hele Ürdün’e ne oluyor? Nasıl cüret ediyorlar?

Sputnik’te, 27.02.2018 tarihinde yayımlanan haber-analize göre, yukarıda adı geçen 5 ülke, ilki 11 Ocak 2018’de olma üzere, bir dizi gizli toplantılarda Suriye’nin bölünmesi ve Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmesini masaya yatırmışlar. Gizli toplantı notlarını bir Fransız gazeteci ele geçirmiş ve “wikileaks” örneğinde olduğu gibi, “Sryie Leaks” adı altında sızdırmış.

Elde edilen bilgiler, Emekli Büyükelçi Uluç Özülker tarafından analiz ediliyor.

Analize göre, öncelikli hedefler Rusya ve İran… Bu devletlerin Ortadoğu’daki etkinliklerini azaltmak… Bu amaçla, Türkiye’nin dâhil olduğu ve desteklediği “Astana-Soçi Süreci”ni boşa çıkarmak… Cenevre toplantılarını etkinleştirmek ve DSG (PYD)’yi Cenevre’ye dâhil etmek!

AMERİKA SURİYE’DE KALICI OLMAK PEŞİNDE

Özülker’e göre, ABD, Suriye’de, dolayısıyla Ortadoğu’da kalıcı olmak için bahane üretmeye çalışıyor. Bunun için IŞİD’i kullanıyor.

Toplantılarda, “İran-İsrail ve Türk-Kürt savaşları bizi bekliyor” vurgusu yapılıyor ve Suriye’nin parçalanacağı söyleniyor. Hal böyle olunca, Amerika’nın, bölgede kalması şart oluyor!

ÖZÜLKER: BU ÜLKELERİN HESAPLARI TÜRKİYE’Yİ DE KAPSIYOR, BİZ DE TEHLİKEDEYİZ

Özülker, "Burada çok önemli bir diğer nokta da Türk-Kürt çatışmasını resmen dile getirmiş olmaları. Bu da önümüzdeki dönemde bizim için olayların bitmeyeceğini gösteriyor." diyor.

Görüldüğü gibi, tehlike çok büyük ve yakın! Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye için hayatî önem taşıyor. Suriye bölünürse, bu, bölgede ürkütücü bir depreme yol açar!

Böyle bir depremin meydana gelmesinde-getirilmesinde ABD, Fransa ve İngiltere’nin rol alması çok normal… Garip ve şaşırtıcı olan, bu “proje”de dost ve Müslüman bildiğimiz Suudi Arabistan ve bilhassa Ürdün’ün de rol alması!

Hele Ürdün! Bu küçücük devletin, âdeta “cep devleti”nin de boyundan büyük işlere girişmesi! Sanki Suriye bölünürse kendisi bütün kalabilecek!

Türkiye’nin kuyusunu kazan, başta Suudiler, bu ülkeleri, hâlâ “dost” görmeye devam mı edeceğiz?

x    x    x

GÜNÜN ÇİZGİSİ


Tarih: 01.03.2018 Okunma: 742

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?