Afrin’in Kudüs’le Alâkası Var mı?

İsmail Hakkı CENGİZ - 24.01.2018

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Kudüs’ü bütün dünya tanır-bilirken, Afrin’i kimse tanımaz, bilmezdi. Hatay ve Kilis illerimize bitişik olduğu halde biz de bilmezdik.

20 Ocak 2017 Cumartesi akşamından beri dünyanın gözü Afrin’in üzerinde… Bugünlerde, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ortadoğu’yu, İsrail’i, Kudüs’ü ziyaret ettiği halde, ilgi Kudüs’ten ziyade Afrin’de…

Afrin, nasıl Kudüs’ten daha önemli ve ilgi çekici hale geldi? Bunun Kudüs’le ne alâkası var?

Mike Pence, 22 Ocak 2017 Pazartesi günü, İsrail Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, üstüne basa basa tekrar etti: “Kudüs, İsrail’in başkentidir”. Pence’in konuşmasını protesto eden bir avuç Arap milletvekili yaka-paça dışarı çıkarıldı.

Afrin’in Kudüs’le alâkası İsrail-Amerikan “kankalığıyla” bağlantılı…

Düşünün!

7 yıl geriye, 2011 Mart’ına gidin!

Eğer o günlerde Suriye karıştırılmasa, bir iç savaş çıkartılmasa, bugün Afrin diye, El-Bab diye, Kobani diye bir derdimiz olacak mıydı? Biz dâhil, dünya Afrin’in varlığından bile haberdar olacak mıydı?

Hayır!

İşte, Amerika, İsrail Kudüs’ü kolayca başkent yapabilsin diye, tepkiler asgarî düzeyde kalabilsin diye, dünya Suriye’yle, Afrin’le meşgul olsun diye iç savaş çıkartı.

Daha ilerisi, İsrail daha güvenli bir devlet olabilsin diye Suriye’de, Irak’ta kukla Kürt devletleri, daha doğrusu ikinci İsrail’ler inşa etmeye girişti.

Geç de olsa Amerika’nın planları, niyetleri görüldü, açığa çıktı.

Türkiye, önce Fırat Kalkanı/El-Bab, sonra da Zeytin Dalı/Afrin harekâtlarıyla oyunu gördüğünü ve bu oyunu bozacağını gösterdi.

Afrin’deki, Menbiç’teki, Kobani’deki PKK/YPG’ye 4,900 TIR silahı veren kendisi değilmiş gibi, ABD, “Türkiye’nin kendisini koruma hakkı”ndan, “Türkiye’yi anladıkları”ndan bahsediyor.

 Tabii “itidalli olmamızı”, “harekâtı kısa sürede bitirmemizi tavsiye” yi de ihmal etmeden!

Şimdiye kadar ne olduysa oldu, hangi hatalar yapıldıysa yapıldı… Şimdi, çok yerinde, çok haklı bir harekât başlatılmıştır. Türkiye’nin kararlılığı sürmeli…

Son “terörist” etkisiz hale getirilene kadar!

x   x   x

   GÜNÜN ÇİZGİSİ, Twitter'dan...

   
Tarih: 24.01.2018 Okunma: 883

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?