PKK, Peşmerge’yle kol kola, ‘Referanduma Karşı’ Diyenlere Duyurulur!

İsmail Hakkı CENGİZ - 19.10.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür


Peşmerge’yle PKK arasında fark yoktur… Olamaz!

Neden fark yoktur?

Çünkü her ikisi de gayrimeşru, illegal silah taşıyan örgütlerdir. Peşmerge’nin silah taşımasının, silahlı bir örgüt olmasının hiçbir yasal, Anayasal temeli, dayanağı yoktur.

Har iki çete de ülkelerini bölmeye, “Büyük Kürdistan” adı altında “Büyük İsrail”i gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu açıdan da birbirlerinden hiçbir farkları yoktur. Aynı kaynaklardan beslenmektedirler. Aynı hedefe yürümektedirler. Dolasıyla bölgede “kol kola” çetecilik yapmakta, devlet güçlerine direnmektedirler.

Bu iki terör örgütünün, Kerkük’ü yıllardır birlikte terörize ettikleri, Türkmen ve Araplara saldırdıkları defalarca haber oldu, yazılıp çizildi.

Bütün bunlar ortadayken,

AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu ne demişti?

Barzani referandumunu için; “Kerkük’ün Kürt bölgesinde kalması bizim açımızdan çok daha iyidir. PKK referanduma karşı çıkıyor. O karşı çıkıyorsa burada bizim lehimize bir durum var demektir.” (Habertürk, 19 Eylül 2017)

Dünkü (16 Ekim 2017) Milliyet’in haberine göre, “Irak ordusunun Kerkük’ü Peşmerge’den temizleme harekâtına karşı, PKK Peşmerge’nin yanında direniyor ve savunma hattı kuruyor”.

Şimdi gördünüz mü Sayın Ensarioğlu? PKK, referanduma karşı olduğu için mi Peşmerge’yle yan yana, kol kola? PKK, Peşmergeden veya Peşmerge PKK’dan ayrı güçler miymiş?

Nihayet, bu şartlarda, yani PKK-Peşmerge’nin kontrolündeki bir Kerkük’ün bizim için daha iyi olduğunu hâlâ savunuyor musunuz?

Bu şahıs kimden yana?

Savunuyor, herhalde ki, PKK’yı görmek yerine, Irak hükümetinin eğitip donattığı, görevlendirdiği Haşti Şabi’yi suçluyor; “Haşti Şabi’yi terör örgütü olarak görüyoruz” beyanatıyla PKK’yı perdelemeye çalışıyor.

x   x   x

IRAK ORDUSU TOPARLANMIŞ GÖZÜKÜYOR

1-2 yıl öncesine kadar ülke topraklarını ve bütünlüğünü koruyamadığı gözüken Irak ordusunun kendisini toparladığı, güçlü bir hale geldiği görülüyor.

Güçlü bir hale geldiği hem geçen yıl Ekim ayında başlatılan IŞİD karşıtı harekâtta gösterdiği başarıdan, hem de Kerkük’ü, Peşmerge/ PKK’dan saatler içinde geri aldığından anlaşılıyor.

Budur!

Devlet ordu demektir. Ordusu güçlü olmayan bir devlet, devlet değildir. Acz içindedir!

Komşu bir ülkenin devlet otoritesini sağlayabilmesi bizim lehimize bir durumdur. PKK gibi terör örgütlerinin komşu topraklarda artık o kadar kolay barınamaması demektir.

 

X   X   X

GÜNÜN FOTOĞRAFI, PROF. İLBER ORTAYLI’DAN…

Kerkük 1998

Tarih: 19.10.2017 Okunma: 816

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?