5 (Yüz) Bin Ülkücü, Kerkük ve Musul Meselesi

İsmail Hakkı CENGİZ - 09.10.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür


Vatan Partisi Genel Başkanı ve Aydınlık yazarı Doğu Perinçek, “Ülkücülere Devlet Dışı Görev Tanımı” başlıklı bir yazı yayımladı. (08 Ekim 2017)

Yazıda, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Kerkük’e 5 bin Ülkücü gönderme” söylemi ve “Kerkük 82, Musul 83’ncü vilayetlerimiz olur”çıkışı ağır bir dille eleştiriliyor. 5 bin’in beş yüz bine kadar çıkarıldığının ciddiyetsizliğinden bahsediliyor.

Nihayet, Bahçeli’nin söyledikleri, çözüme katkı sağlamaktan ziyade, “İsrail-Amerikan çaresizliğine çare oluyor. Rusya-İran-Irak-Türkiye arasında oluşan Batı Asya işbirliğine fitne sokuluyor” diye niteleniyor.

Her şeyden evvel, “Ülkücülere devlet dışı görev tanımı” gibi bir yakıştırmayı çok yakışıksız bulduğumuzu ve böyle bir şeyin kat’iyen söz konusu olmadığını belirtelim.

“Kerkük’e beş bin veya beş yüz bin Ülkücü” söyleminin, öncelikle, yapayalnız bırakılan Kerkük Türklerine bir moral, bir dayanışma açıklaması olduğunu görmek lâzım!


t24.com.tr'den


“Kerkük 82, Musul 83” çıkışını ise, Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulmasına karşı bir uyarı şeklinde okumak lâzım. Bu çıkış, eğer bişekilde Irak bölünecek olursa, Kerkük ve Musul’a sahipleneceğimizin, buralarda tarihî haklarımız olduğunun hatırlatılmasıdır.

Bu çıkışları neden Irak veya diğer bölge ülkelerine karşı, onları rahatsız edecek çıkışlar olarak görüyor da Sayın Perinçek, Barzani’ye karşı bir uyarı olarak görmüyor.

Sayın Bahçeli, doğrudan doğruya Barzani’ye “dur!” diyor. “Kendine gel!” diyor. “Türkmenler yalnız değildir!”, “Kerkük, Musul babanın çiftliği değildir!” diyor.

Bu böyle anlaşılmalı ve böyle bilinmeli. Bütün vatanseverler de Türkmenlerle ve hatta Irak merkezî yönetimiyle dayanışmayı hedefleyen bu açıklamaları desteklemeli.

Perinçek, yazısının sonunda, “Ülkücü gençler, Türkiye’nin vatanseverlik birikiminin önemli bir unsurudur. Onlara devletin silahlı güçlerinin yapacağı görevler yüklemek büyük haksızlıktır.” diyor.

Çok isabetli, çok yerinde… Sayın Perinçek, bu tespitiniz için çok teşekkür ederiz.

Ve sizin nitelemenizle, “Türkiye’nin vatanseverlik birikiminin önemli bir unsuru” olan Ülkücüler yabancı güçlerin, hele İsrail-Amerika ikilisinin menfaatlerine asla hizmet etmezler.

Tam tersine, Ülkücü Hareket, tüm yabancıların emellerine, bilhassa İsrail-Amerikan menfaatlerine set çekmek için vardır.

Biline!

 

X   X   X

GÜNÜN ÇİZGİSİ, TWİTTER’DAN…

USA=ABD, ISIL=IŞİD



 29  852

Tarih: 09.10.2017 Okunma: 788

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?