BEYAZAY’da iftar

İsmail Hakkı CENGİZ - 02.06.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Bu yazı iki yönlü bir tanıtım yazısıdır.

İlki, BEYAZAY Derneği’ni, o derneğe ihtiyacı olanlara tanıtmak, ihtiyaçlarını gidermek üzere oraya yönlendirmek…

İkincisi, BEYAZAY Derneği’nin de ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayırseverlere tanıtmak.

BEYAZAY Derneği, görme engellilere hizmet vermek üzere faaliyet gösteren bir kurum. Bu derneğin İzmir Şubesi’nden, bendenize 5-6 yıldır, faaliyetleri hakkında, resimler eşliğinde iletiler gelir. Ben de o iletilerin büyük bir bölümünü genelhaberler.com haber sitesinde manşete taşırım.

Bu iletileri bana ulaştıran kişi derneğin İzmir Şubesi Başkanı Salih Arıkan’dır. Kendisini resimlerinden tanıdım.


BEYAZAY Derneği İzmir Şubesi, 31 Mayıs günü iftar yemeği tertiplemiş. Salih Bey, bendenizi de davet etti. Hem derneği, hem de Salih Arıkan’ı daha yakından tanımak için davete memnuniyetle icabet ettim.

Fotoğraflarda gördüğünüz Salih Bey’le yüz yüze tanıştık. Kendisi ve derneğin diğer görevlileri bütün misafirlerini çok sıcak karşıladılar. Salih Arıkan, konuşkan, çok esprili, hayat dolu bir insan. Kendisiyle tanışmaktan onur duydum. Gür sesiyle yaptığı güzel esprileriyle iftara katılanları güldürdü. Neşelendirdi. Aynı zamanda, Kur’an tilavetleri ve dualarla duygulu bir iftar oldu.

Orada bulunduğum süre boyunca, Salih Bey, sık sık en büyük eksiklerinin tanıtım olduğunu söyledi. Daha fazla görme engelliye hizmet etmek istediklerini ve daha fazla maddî ve manevî desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.


Burada görme engellilere çeşitli eğitimler, kurslar, beceri edindirme etkinlikleri veriliyor. Bu konuda ihtiyacı olan yakınlarınızı yönlendirebilirsiniz. Derneğin ihtiyaçları için de hayırlarınızı bu derneğe gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

İftar sonunda bir konuşma yapan Salih Arıkan, şu görüşleri dile getirdi: “Dünya gittikçe acıların ve kavgaların, savaşların ve ölümlerin arttığı bir yer olmaya başladı. Bizim medeniyet coğrafyamızda daha çok acılar yaşanıyor. Bizler tarihimiz, kültürümüz ve inancımızın gereği olarak iyilikleri arttırmalıyız. Lütfen iletişim kanallarımızı açık tutalım. Komşularımızla irtibatımız olsun, kim aç kim dertli hiç bir şey yapamasak da dertlerine ortak olalım. Yaz geliyor. Evimizin önüne mutlaka hayvanlar için bir kap su koyalım. Komşularımızla selamlaşalım. Güler yüzlü ve tatlı dilli olmaya özen gösterelim. İnsanlar bizim ne söylediğimize değil ne yaptığımıza bakar. Söylediklerimiz ve yaptıklarımız birbiriyle çelişmezse insanlar bize güven duyar.  İftar programımıza katkılarından dolayı Dokuz Eylül Gençlik Derneğine ve ayrıca,  tüm üyelerimize, ailelerine, engellilere ve misafirlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.”

Ben de bu güzel iftar akşamını bize yaşatan, başta Salih Arıkan olmak üzere bütün dernek görevlilerine çok teşekkür ederim.


Tarih: 02.06.2017 Okunma: 714

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?