Türkiye de vurdu, İsrail de… İsrail’e tık yok!

İsmail Hakkı CENGİZ - 01.05.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Türkiye’nin kendisine saldıran terörist unsurların barındığı, Sincar (Şengal) ve Karaçok kamplarını vurduğu saatlerde, İsrail de Suriye’nin başkenti Şam havaalanını vurdu.

Türkiye, teröristleri vurduğu ve meşru savunma hakkını kullandığı halde, iki “büyük güç”, bir de “kabul edilemez” açıklaması yapan Barzani karşısına dikildi…

Amerika, “bana neden geç haber verdin, o bölgelerdeki unsurlarımı çekmeye vakit bulamadım” diye çıkışıyor.

Olur! Erken haber verelim, sen de teröristlere haber ver! Onları oradan uçur!

Bunu yapacağı açık… Çünkü onlara “kara gücümüz” diyor. Nitekim Amerikalı albay, harekâtın ardından, teröristlerle bölgeyi geziyor… Türkiye’nin yıllardır “kırmızı bülten”le aradığı, başına 4 milyon lira ödül konulan terörist elebaşlarından biriyle poz veriyor…

Rusya ise, “Hava harekâtının kabul edilemez, ilgili ülkelere bilgi verilmeden yapılan sınır ötesi harekâtların hukuksuz olduğunu” ileri sürdü.

İlgili ülkeler, Sincar’ın bulunduğu Irak, Karaçok Dağı’nın bulunduğu Suriye… Burada haklılık payı olabilir… Fakat Türkiye, hava harekâtını, Irak ve Suriye’de etkin olan ABD’ye, Rusya’ya ve ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki “Bölgesel yönetim”e bildirdi. Tabii Suriye ve Irak merkezi hükümetine de bildirmek, onlarla koordine etmek en uygunu olurdu. Haddizatında, harekât, Suriye ve Irak’la işbirliği içinde yapılsa kimsenin söyleyeceği bişey kalmazdı!


BBC Türkçe'den...


Bununla beraber, ABD ve Rusya’nın tepkisi haklı görülemez. Çünkü Türkiye, kendisini sürekli taciz eden, sınırlarının çok yakınındaki terör kamplarını vurmuştur ve bütünüyle haklıdır.

İsrail ise, kendisine bir saldırı olmadığı halde, gelecekte “tehdit” oluşturabileceği gerekçesiyle Şam havalimanındaki bir askerî tesisi vurdu. Tesis, hem sınırlarından yüzlerce kilometre uzakta, hem de vurduğu yer, egemen bir ülkenin başkenti… Üstelik patlamanın sesi bütün Şam’dan duyuldu ve bölgede büyük bir yangın çıktı.

İsrail benzer saldırıları sık sık yapıyor… BM’nin Güvenlik Konseyi daimî üyesi de olan “büyük güçler”den neredeyse hiç tepki yok. ABD, İngiltere, Fransa’dan zaten ses çıkarmalarını beklemiyoruz… Fakat Rusya ve Çin’den de genellikle tık çıkmıyor.

x   x   x

Hakkını yemeyelim, bu satırları yazdıktan sonra, El-Cezire’de, Rusya’nın son İsrail saldırısını “kabul edilemez” bulduğuna dair bir açıklamasını gördüm. Cılız bir tepki! Rusya, İsrail’in Suriye saldırılarına karşı kararlı bir duruş gösterse, İsrail’in, başkent Şam’ı vuracak cüreti bulabilmesi imkânsız olurdu.

 

x   x   x

YORUMSUZ!

DİLENCİ SAYISI 10 BİNİ BULMAZ

 Vali Vasif  Şahin, "İstanbul'da şu ana kadar kayıt altına alınan ve kayıt randevusu verilen Suriyeli sayısı 550 bin civarı. Kayıt için müracaat etmeyenleri dahil edersek sanıyorum sayı 600 bin civarı" açıklaması yaptı.

Şahin, "Suriyeliler dilencilikten başka bir şekilde kamuoyu gündemine gelmedi. Kaldı ki dilencilik sayısı oransal bakıldığında çok az. Sayıları 10 bini bulmaz. O gördüğünüz dilencilerin bir kısmı bizim vatandaşımız çıkıyor. Dilenen aileleri biz kamplara gönderiyoruz. 50 bin Suriyeli çocuğu okullaştırdık. 64 eğitim merkezinde ve okullarımızda bu çocukları eğitiyoruz" ifadelerini kullandı.

Tr.sputnik.com, 28 Nisan 2017


x   x   x

 Günün çizgisi, komikdünya.com'dan…



Tarih: 01.05.2017 Okunma: 737

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?