Rusya, El-Bab’da ‘kazaen’ ne dedi?

İsmail Hakkı CENGİZ - 13.02.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türk ordusu tarafından Rusya’ya verilen yanlış koordinatlar sebebiyle ölümcül hava saldırısının yaşandığını” söylüyor.

Peskov, ilave ediyor: “Rus jetlerinin terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdiği yerde TÜRK ASKERİNİN OLMAMASI gerekir”.

Bu ikinci cümleye ince dikkat!

Kremlin’in bu açıklamalarına karşılık, Türkiye ne diyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) “jet” bir yalanlamada bulunuyor: “TSK tarafından harekâta ilişkin bilgiler Rus muhataplarla düzenli ve karşılıklı olarak paylaşılmaktadır. 9 Şubat 2017’de uçakla vurulan unsurlarımız takriben 10 günden beri aynı noktada bulunmaktadır. Son olarak 8 Şubat 2017’de Rusya birliklerinin kontrolünde bulunan bölgeden, dost unsurların bulunduğu noktaya bir roket atılması üzerine, unsurlarımızın bulunduğu noktanın koordinatları son olarak aynı gün akşam saat 23.11’de Hmeymim’de bulunan Harekât Merkezindeki sorumlu personele tekrar iletilmiştir. Ankara’daki Rus askerî ataşesine de koordinatlar bir kez daha elden verilmiştir.”

Yani!

Yani, bilgiler açık-seçik ve tekrar tekrar, çifte emniyete alınarak paylaşılmış, vurulan noktadaki askerlerimiz de 10 gündür oradaymışlar…

Peki, hâl böyle olunca,

Koordinatlar “tam emniyet gözetilerek” paylaşıldığı halde, 10 gündür aynı noktada olan askerlerimiz nasıl “kazaen” vurulmuş olabilir?

Tuhaf olan, “kazaen” vurulduğunu, Rusya’yı yalanlayan TSK ve Türk Hükûmeti söylüyor!

Elbette kendi hükûmetimizin ve TSK’nin açıklamalarını esas alacağız… Hadisenin “kazaen” meydana geldiğini kabul edeceğiz.

Tabii “kazaen” olduğunu kabul etmemiz, bu kazanın neden olduğu ve ne mesaj verdiğini sorgulamamıza engel değil!

TSK açıklamasını yayınlayan Hürriyet, aynı haber içinde şu bilgiyi de veriyor: “ÖSO’nun Halep Tümeni Komutanı Taha Atraç, ‘El Bab’ın yüzde 30’unun kontrol altına alındığını ve Suriye ordusuyla çatışmaya girdiklerini söyledi” (10 Şubat 2017)

ÖSO’nun Türkiye ile birlikte, Suriye ordusunun da Rusya ile birlikte hareket ettiklerini hatırlatmaya gerek var mı?

Şimdi, bu bilgiler ışığında, Peskov'un ikinci cümlesini tekrar okuyalım: “Rus jetlerinin terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdiği yerde TÜRK ASKERİNİN OLMAMASI gerekir”.

Mesaj son derece açık değil mi?

 

x   x   x

Günün çizgisi, Gırgır'dan, 8 Şubat…




Tarih: 13.02.2017 Okunma: 700

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?