Muhalefette bunu yapan iktidarda ne yapmaz?

İsmail Hakkı CENGİZ - 07.02.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


TBMM Başkanlık Divanı üyesi CHP Adana milletvekili Elif Doğan Türkmen’in, “iletişim harcamaları”nı duymuş, okumuşsunuzdur. Hatırlatalım: 2016 yılında 1 milyon 198 bin, 2017 yılının Ocak ayında da bir ayda tam 800 bin liralık harcama!

Bu ne kardeşim?

Böyle bir harcama “iyi niyet”le izah edilemez… Hiçbir mazereti de olamaz. Düşünün ki bu bir muhalefet milletvekili… Elinde iktidar imkânları yok… Muhalefetteyken bunu yapan bir vekil, acaba, iktidarda olsa neler yapmaz?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkmen’in Başkanlık Divanı’ndan istifa etmesini istemiş.

Nihayet istifa ettiği haberi geldi. Fakat haberin doğruluğundan emin değiliz. Doğru olsa bile bu yetmez!

Partiden de ihraç edilmeli…

CHP, millet malı konusunda hassassa, bu milletvekilini bir dakika bile içinde tutmamalıdır.

 

x   x   x

TRUMP, İSRAİL’E ‘DUR’ MU DİYOR?

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, daha seçim kampanyası esnasında, İsrail’i kayıtsız-şartsız destekleyeceğini, üzerine basa basa vaat etmişti..

Nitekim ilk icraatının, Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma hazırlığı olduğunu yazmıştık. (23 Ocak 2017, Trump: İlk vaat, ilk icraat)

Trump’ın bu ilk icraatı, İsrail’e beklediğinin bile ötesinde destek vermek anlamındaydı. İlk icraatı olmasının da ayrı bir anlam ve önemi vardı. Bu adımıyla yeni Başkan, İsrail’e, “istediğin gibi devam et, arkandayım” diyordu.

Fırsatı kaçırmayan Kudüs Belediyesi, aynı günlerde, 566 yeni konut yapılmasına onay verdi. Beklendiği gibi, buna Trump’ın sesi çıkmadı.

ABD’nin sessizliği, elbette İsrail’in cüret ve cesaretini artırdı. İsrail, Batı Şeria topraklarında 5 bin yeni konut yapacağını açıkladı.

Kudüs’teki 566 konuta ses çıkarmayan Beyaz Saray’ın, Batı Şeria’daki konut inşasına “dur” dediği bildiriliyor. (Euronews, 03 Şubat 2017) Beyaz Saray, haklı olarak, bunun “barış görüşmelerine yardımcı olmayacağı”nı söylemiş.

Umut verici bir adım… İsrail’e “dur” diyecek bir irade ortaya konmuş gibi gözüküyor.

Lâkin haberin devamı şaka gibi: “Trump’ın İsrail’e atadığı büyükelçi David Friedman İsrail’in Batı Şeria’daki konut inşaatlarının finansörlerinden biri olarak biliniyor.”

Buyurun, bakalım!

Yeni Başkan, başka hiçbir diplomat yokmuş gibi, İsrail’e büyükelçi olarak, Batı Şeria’daki konut inşasının malî destekçilerinden birini tayin ediyor.

Bu atamanın “tesadüf” olması düşünülebilir mi?

Bu büyükelçiden, Batı Şeria’daki inşaatın durdurulmasını takip etmesi beklenebilir mi?

Trump, İsrail’e “dur” diyecekse, önce oraya atadığı büyükelçiye bir “dur” desin! Ona “geri gel” desin!


x   x   x

Günün fotoğrafı, Gırgır’dan…


Tarih: 07.02.2017 Okunma: 748

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?